İki devletli çözüm

Filistin Devlet Başkanı Abbas: "Filistinliler olarak, İsrail ile kapsamlı bir barışı getirecek iki devletli çözümün sağlanması için uluslararası ara buluculuk gözetiminde müzakerelere bağlıyız. Bunu elde etmenin de en iyi yolu uluslararası bir konferansla oluşturulacak çok uluslu bir mekanizmadır" dedi.

Haberler 11.02.2018 - 13:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RAMALLAH - Filistin Devlet Babakan Mahmud Abbas, iki devletli çözümün salanmas için uluslararas ara buluculuk gözetiminde müzakerelere bal olduklarn ifade etti.

Abbas, Ortadou turu kapsamnda Ürdünden askeri helikopterle Ramallaha gelen Hindistan Babakan Narendra Modi ile gerçekletirdii görüme sonras düzenlenen ortak basn toplantsnda, Filistinlilerin bugüne kadar bar müzakerelerini reddetmediini ve bundan sonra da reddetmeyeceini söyledi.

Abbas, Filistinliler olarak, srail ile kapsaml bir bar getirecek iki devletli çözümün salanmas için uluslararas ara buluculuk gözetiminde müzakerelere balyz. Bunu elde etmenin de en iyi yolu uluslararas bir konferansla oluturulacak çok uluslu bir mekanizmadr. dedi.

Ortadouda barn salanmas konusunda uluslararas bir aktör olarak Hindistann rolüne inandklarn kaydeden Abbas, Bizler, Dou Kudüs Filistinin bakenti olacak ekilde, 1967 snrlar içinde, uluslararas meru kararlara bal, iki devletli çözümü öngören, bamszlk ve özgürlük yolundaki hedeflerimizi gerçekletirecek siyasi sürece ve müzakerelere balyz. diye konutu.

Hindistan ksa zamanda bamsz bir Filistin görmeyi umut ediyor

Öte yandan Hindistan Babakan Modi de ülkesinin Filistinin refahna olan balln belirtti. Modi, Hindistan ksa zamanda bamsz bir Filistin görmeyi umut ediyor. ifadesini kulland. Filistin ile Hindistan arasnda altyap, teknoloji ve basn gibi çeitli alanlarda ibirliini içeren anlamalar imzaland aktarld. Modinin Filistin ziyareti Hindistandan babakan düzeyinde gerçekleen ilk ziyaret olmas sebebiyle bölge basnnda tarihi olarak nitelendiriliyor.

Ana Sayfaya Git