İki ülke sınırında tehlikeli gerginlikte hat safha

Hindistan Pakistan sıınırında yaşanan gerginlik hat safhaya ulaşıyor. Fiili sıır olarak kabul edile Keşmir'de Hİnt askerlerinin açtığı ateş sonucunda 2 siil hayatını kaybederken, 3 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Haberler 13.06.2017 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hindistan Pakistan snrnda yaanan gerginlik hat safhaya ulayor. Fiili sr olarak kabul edile Kemirde Hnt askerlerinin açt ate sonucunda 2 siil hayatn kaybederken, 3 kiinin de yaraland açkland.

Pakistan Ordu Sözcülüünden yaplan açklamada, Hint askerlerinin, snrn kar tarafndan kontrol hattndaki Jandrot ve Hotspring bölgelerine ate açt belirtildi.

Açklamada, açlan ate sonucu 2 sivilin hayatn kaybettii, 3 kiinin yaraland, Pakistann atee karlk verdii kaydedildi.

Pakistan Dileri Bakanl da Hindistann slamabad Büyükelçisi Gautam Bambawaleyi bakanla çararak sivil can kayplar nedeniyle büyükelçiye protesto notas verdi.

Hindistan ile Pakistan arasndaki Kemir kontrol hattnda iki ülke askerleri arasndaki çatmalar, Kemirdeki gerilimin trmand 2016nn son aylarndan bu yana sk sk yaanyor.

Cammu Kemir, geçen temmuzda direni örgütü Hizbul Mücahidinin lideri Burhan Vaninin öldürülmesinin ardndan youn protesto gösterilerine sahne oldu. Bölgede 10 aydr süren gösteri ve çatmalarda, yüzlerce direniçi ve sivil yaamn yitirdi.

Himalayalarda Hindistan ve Pakistan arasnda Müslüman nüfusun youn yaad bölge Kemir, iki ülkenin ngiltereden bamszlklarn kazandklar 1947 ylndan bu yana egemenlik tartmalarna konu oluyor.

Cammu Kemirdeki Müslüman direni gruplar, 1989dan bu yana bamszlk ya da Pakistana balanmak için eylem yapyor.

Bölgedeki iddet olaylarnda bugüne dek yaklak 70 bin kii yaamn yitirdi. (akamgazetesi)

Ana Sayfaya Git