İki yönlü saldırı

Suriye'deki teröristlerin Türkiye'deki sivilleri hedef alan saldırılarında Rasulayn'daki Süryani kilisesini de kullandığı ortaya çıktı.

Haberler 25.10.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YPG/PKKllarn Bar Pnar Harekat srasnda Rasulaynda Süryanilere ait bir kiliseden Türkiyeye havan topu saldrs düzenledii ve bu saldrlarda papazn evini de vurduu ortaya çkt.

YPG/PKKnn, Bar Pnar Harekatnda kurtarlan Rasulayn ilçesinde Süryani kilisesini terör üssüne çevirdii anlald.

AA kameralarnn görüntülerinde kilisenin bahçesinde teröristlerin havan topu saldrs düzenlemek amacyla kurduklar demir ayaklar dikkati çekti.

Rasulaynn YPG/PKKdan kurtarlmasnn ardndan ibadethanelerine dönen Süryani Katolik Kilisesinin Rasulayn temsilcisi Fevvaz Abdülahed Ebu Selam, mabetlerinin zarar görmediini ancak teröristlerin saldrsnda papazn evinde hasar olduunu aktard.

Teröristlerin dini mekanlar saldr amaçl kullanmasyla ilgili AA muhabirine açklamalarda bulunan Ebu Selam, öyle konutu:

Kiliseye geldikten sonra bahçedeki havan toplarn gördük. 3-4 farkl yere konulandrlm. Bunlarla sivilleri vuruyorlard. Kilise içerisinde u noktay vurdular. Burada Baba Hanna (Kilise papaz) kalyordu. Evini YPG/PKK vurdu.

AA, harekat srasnda teröristlerin Tel Abyad ve Rasulaynda evlerin avlularndan Türkiyeye havan saldrs düzenlediine ilikin görüntüler yaynlamt.

Tel Abyaddaki Ermeni kilisesinin de yine örgüt tarafndan karargah haline getirildiine ilikin görseller AA tarafndan paylalmt.

-Suriye Milli Ordusuna teekkür

Kilise temsilcisi Ebu Selam, ibadethanelerinin 1932de ina edildiini belirterek, Kilise bu bölgede yaayan bütün halka açkt. ster Katolik ister baka bir mezhebe mensup olsun ihtiyac olan herkes girebilirdi. htiyaç sahiplerine yardm eli uzatrd. Kiliseyi koruma ve temizleme çabalarndan ötürü (SMO unsurlarna) teekkür ederiz. ifadelerini kulland.

Rasulayndaki Kiliseler Caddesinde Süryani Katolik Kilisesi ile kar karya bulunan Süryani Ortodoks Kilisesinin temsilcisi Abdurrahman Diyab da bölgenin terörden temizlendii srada kiliselerin zarar görmediini söyledi.

Diyab, Biz burann halkyz. çatmalar srasnda evlerimizden dar çkamamtk. Özgür Suriye Ordusu (yeni ismiyle SMO) gelince ne keskin nianc, ne terör ne de silah korkusu duyduk. Evlerimizden rahatça dar çktk. Kiliseler Caddesi, bu sokak tamamen temiz. PKK PYD olsun, dier terör örgütleri olsun, kim olursa olsun terör terördür. eklinde konutu.

- Hristiyan kardelerimizi evlerine dönmeye davet ediyoruz

SMO komutanlarndan Seyf Ebu Bekir, kiliseyi ziyaretinde yapt açklamada, Ebu Selam amcamza teekkür ederiz. Hristiyan kardelerimizi evlerine dönmeye davet ediyoruz. Rasulayndaki Hristiyanlar ve onlarn ibadethanelerini korumak bizim vazifemiz. dedi.

Ebu Bekir, YPG/PKKl teröristlerin kiliseyi karargah ve saldr üssü olarak kullandn ifade ederek öyle devam etti:

Rasulayn terör örgütü PKK/PYDden temizledikten sonra, ilçedeki ibadet mekanlarnn tümünün korunmas bizim sorumluluumuz altndadr. Bütün Süryani, Hristiyan ve Ermenilere sesleniyoruz. Sizler bizim kardeimizsiniz. Bölge terör örgütlerinden arndrld. Suriye halk birdir. Biz inallah güvenlii ve istikrar tekrardan getireceiz. Biz, Hristiyan kardelerimiz ve Ermeni kardelerimizin burada bulunmasndan gurur duyarz.

Ana Sayfaya Git