Ilımlı muhalifler ilerliyor

Ilımlı muhalifler, İdlib'in stratejik önemdeki Serakib ilçesini geri aldı.

Haberler 28.02.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde M4 ve M5 kara yollarnn birletii noktada yer alan Serakib ilçesi, rejim güçleriyle iddetli çatmalarn ardndan lml muhaliflerin kontrolüne geçti. Muhalifler, merkezi çevreleyen 4 köyde yeniden kontrol salad.

Dün akam geç saatlerde ilçe merkezinin d mahallerine ulaan lml muhalifler, ilerleyen saatlerde rejim güçlerinin hatlarn amay baard.

Kentin d mahallelerine giren lml muhalifler sabaha kadar süren iddetli çatmalarn ardndan ilçe merkezini tümüyle ele geçirdi.

SERAKB LçESN GER ALDI

Serakib ilçesi, ülkenin en önemli kentlerini birbirine balayan M4 ve M5 kara yollarnn birletii stratejik bir noktada yer alyor.

M4 karayolu, Lazkiyein Halep ve Hamayla balantsn salarken, M5 kara yolu da Halep-am balantsn kuruyor.

Bu arada dlibin güneyinde, M4 yolunun altnda yer alan bölgede Rus sava uçaklarnn iddetli saldrlarla destek verdii Bear Esed rejimi ordusu ve ran Devrim Muhafzlarnn emrindeki terörist gruplar 20ye yakn köy ya da çiftlik benzeri yerleimi ele geçirdi.

Ilml muhalifler ve rejim güçleri arasnda iddetli çatmalar sürerken, M4 kara yolunun altndaki güney bölgelere younlaan rejim güçleri, sabah saatlerinden sonra ilerleme kaydedemedi.

Muhalifler, rejim güçlerinin dlibin güneyinde ele geçirdii yerleimleri geri almak için M4 ve M5 kara yollarnn birletii noktada bulunan Serakib ekseninde 20 ubatta operasyon balatm ve Neyrab köyünü geri almt.

Ana Sayfaya Git