"İlişkilerimize zarar vermez"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geleneksel yılsonu büyük basın toplantısını düzenliyor. Putin, Karlov suikastıyla ilgili, "Türkiye Rusya ilişkilerine zarar vermeyecek" dedi.

Haberler 24.12.2016 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Putin, 437 gazetecinin karsna çkt. u an sorular yanlyor. Putinin açklamalar öyle;

LK SORU EKONOMDEN GELD

Rusyada gayrisafi yurtiçi hasla 2015te yüzde 3.8 orannda darald fakat bu yl 0.056 olarak gerçeklemesini bekliyoruz. Enflasyon oran geçen yl yüksekti ama bu yl yüzde 6nn altnda, yaklak yüzde 5.5 olacak. Bu, 2011den daha iyi bir rakam.

BUNU BEN M YAPTIM?

ABD seçimlerine Rusyann müdahil olduu yönündeki soruyu yantlayan Rus lider, u ifadeleri kulland:

ABDde görevi tamamlanmak üzere olan yönetim ve Demokrat Partinin tüm baarszlklar için d faktörleri suçluyorlar. Bunlar ben mi yaptm? Bunlar, sistematik sorunlar. Cumhuriyetçi seçmenlerden birçounun Rusya Devlet Bakann destekliyor olmas, baz ABDlilerin küresel meseleler ve geleneksel deerler konusunda bizim görülerimizi paylatn gösteriyor.

Rusya ve ABD arasnda iyi ilikiler kurmak için iyi bir temele sahibiz. Sanyorum, eski ABD Bakan Ronald Raegan mezarnda ters dönmez, partisinin kazand için mutlu olur. Rusya Devlet Bakan, toplantda ayrca ülkesinde bir erken bakanlk seçiminin mümkün ancak gerekli olmadn söyledi.

SORUTURMAYI YAKINDAN ZLEYECEZ

Putin ayrca, Ankaradaki büyükelçi suikastini yakndan izleyeceklerini söyledi. Rus lider, Rusya, Ankara Büyükelçisi Andrey Karlovun öldürülmesiyle ilgili soruturmada her eyin aça çkarlmasn yakndan izleyecek dedi.

Putin, dün düzenlenmesi planlanan büyük basn toplantsn Büyükelçi Karlovun cenaze törenine katlmak için bugüne ertelemiti.

KARLOV SUKAST

Karlovun öldürülmesi Rusya-Türkiye ilikilerini bozmaya yönelik bir eylemdi. Rus uçann düürülmesinden sonra bu emri verenlerin amacnn Rusya-Türkiye ilikilerinin bozmak olduu yönündeki açklamalara üpheyle bakyordum. Fakat artk buna ikna olmaya baladm.

Rusya cinayeti aydnlatma sürecini yakndan takip edecek. Türkiye- Rusya ilikilerine zarar vermeyecek.

NE ZAMAN BTECENE PUTN KARAR VERYOR

Öte yandan toplantnn büyük olarak tanmlanmasnn nedenlerinden bir dieri de belirli bir biti zamannn olmamas. Zira basn toplantsnn ne zaman biteceine Putin kendisi karar veriyor. Putinin bu yl 12. kez düzenledii basn toplantlarnn en uzunu 2008de gerçeklemiti. Bu basn toplants 4 saat 40 dakika sürmütü. Putinin geçen ylki basn toplantsysa 3 saat 8 dakika sürdü.

LK KEZ ERTELEND

Putin, dün düzenlenmesi planlanan bu ylki büyük basn toplantsn Rusyann öldürülen Ankara Büyükelçisi Andrey Karlovun cenaze törenine katlmak için bugüne ertelemiti. Bu, Putinin basn toplantsn ilk erteleyii olmutu.

Ana Sayfaya Git