İmkansızlıkta eğitim alıyor!

İdlib kırsalına göç eden çocukların eğitimden uzak kalmasını istemeyen gönüllü öğretmenler, 12 metrekarelik bir çadırı okula dönüştürdü.

Haberler 11.01.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esed rejimi ve Rusyann dlib bölgesine yönelik saldrlar, okul yalarndaki çocuklarn eitimlerini de yarm brakt.

Kamplarn her türlü olumsuzlua ramen okumak isteyen çocuklarn bu çarsna, bölgedeki eitim gönüllüleri karlk vermeye çalyor.

Geçtiimiz ay kurulan ve 200e yakn ailenin kald Harbanui kampndaki çocuklar için harekete geçen gönüllüler, kampn ortasndaki alana 12 metrekarelik çadr kurdu.

Yaz tahtas henüz olmayan, zemini çamurlu çadr snfa 5 sra ve masa konabildi ve zaman kaybetmeden eitime baland.

Defteri, kalemi ve kitaplar olmadan sralar dolduran örenciler ise haftalardr uzak kald okullarna kavumann hüzünlü mutluluunu yayor.

çadr okulun kurucusu Ahmed Hammud, AA muhabirine, Harbanui Mahalle Komitesi olarak çocuklara okul yapma karar aldklarn belirtti.

- 15 örencimiz var

artlar ne olursa olsun çocuklarn eitimine önem verdiklerini aktaran Hammud, Bu hafta hizmete giren okula u an 15 örenci düzenli devam ediyor. Okul henüz yeni, bu say artacak. Burada çocuklar eitmeye çalyoruz. Arapça dili, çeitli oyunlar öretiyoruz. Kuran- Kerim öretiyoruz. Sosyal yaam öretmeye çalyoruz. dedi.

Okulun eksiklerini gidermek için ellerinden geleni yaptklarn vurgulayan Hammud, imkanlar olduunda okulu büyüteceklerini sözlerine ekledi.

Örencilerden 8 yandaki Fattuma Okulumuz çok güzel. çok memnunuz. ifadelerini kullanrken bugün ilk kez okula geldiini belirten 9 yandaki Muhammed de yeniden okula gidebildii için mutlu olduunu söyledi.

Dier örenciler de okula gitme frsat bulduklar için çok mutlu olduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git