İngiliz gazetesi: Putin ve Erdoğan kararlılıklarını sınıyor

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birbirlerinin kararlılıklarını sınadığını yazdı.

Haberler 27.11.2015 - 11:45 Son Güncelleme : 27.11.2015 - 11:45

Financial Times Putini boyun eğmeyen, Erdoğanı ise mücadeleci sıfatlarıyla tanımladı. Gazete, esasında çok benzeyen iki liderin, birbirlerine tahammül edemedikleri yorumunda bulundu.

Gazetedeki haber Financial Timesın İstanbul muhabiri Mehul Srivastava, Brüksel muhabiri Alex Barker ve Moskova muhabiri Kathrin Hillenin imzalarını taşıyor.

İKİSİ DE ÖZÜR BEKLİYOR, BİRBİRLERİNİ SUçLUYOR

Haberde uçak krizi sonrası Putinin de Erdoğanın da, birbirlerinden özür bekledikleri ve birbirlerini suçladıkları belirtiliyor. Gelişmelerin, NATOnun en büyük ikinci askeri gücü ile Avrupanın en büyük askeri gücünü karşı karşıya getirdiğine dikkat çekiliyor.

Putin ve Erdoğana atıfla, Şimdi ikisi de diğerinin geri adım atmasını bekliyor denmiş haberde. İki liderin de gerginliği azaltmak için önümüzdeki hafta BM İklim Zirvesi için gidecekleri Pariste görüşebilecekleri de eklenmiş.

Financial Timestaki haberden bazı satırlar şöyle:

Sayın Erdoğan Aralık ayında sayın Putine kırmızı halı sermiş, onu Ankaradaki 600 milyon dolarlık yeni sarayında ağırlamıştı. İki lider de, dışlanmış bir diğer siyasi kişilik olan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconiye değer veriyor, onu ortak bir arkadaş olarak görüyorlardı.

Ancak Türkiye ve Rusya güçlü ticari ortaklar olsalar da, özel görüşmelerinde sayın Putin ve sayın Erdoğan birbirlerine pek de içten davranmıyorlar. İki lider arasındaki görüşmelere katılan emekli bir Türk diplomata göre Putin, Erdoğanın uzun konuşmalarından bıkmış görünüyordu. Erdoğan da Rusyadan yapılan Ermeni Soykırımına yönelik açıklamaları hakaret olarak görüyordu.

Financial Timesa göre iki lideri karşı karşıya getiren son gelişme, Putinin Türkiyenin Suriye politikasını eleştirmesi oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır