İngiltere'de kabine değişikliği

İngiltere'de Başbakan Boris Jonhson hükümetinin ilk kabine değişikliğinde Dışişleri, Savunma, İskan, Uluslararası Ticaret ve Eğitim bakanlıkları görevlerinde değişikliğe gidildi.

Haberler 16.09.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlktan yaplan açklamalar ve bakanlarn kendi sosyal medya hesaplarndaki paylamlarna göre Adalet Bakan Robert Buckland, skan Bakan Robert Jenrick ile Eitim Bakan Gavin Williamson, yeni kabinede kendilerine yer bulamad.

Dileri Bakan Dominic Raab, Adalet Bakanlna getirilirken, Babakan Yardmcl görevini korudu.

Raabn Afganistann bakenti Kabilin geçen ay Talibann eline geçerken tatilde olduu ve tahliyeler için gerekli telefon görümesini yapmad ortaya çkm ve muhalefet istifasn istemiti.

Raabdan boalan Dileri Bakanlna ise Uluslararas Ticaret Bakan Liz Truss getirildi.

Fransa üzerinden olan göçmen ak nedeniyle ismi görevden alnabilecekler arasnda gösterilen çileri Bakan Priti Patel, koltuunu korumay baard.

Adalet Bakan Buckland, karar sonras Twitter hesabndan, hizmet etmenin kendisi için bir onur olduunu ifade ederek, Baardm her eyle derinden gurur duyuyorum. Bir sonraki maceraya. açklamasn yapt.

Eitim Bakan Gavin Williamson, Twitter hesabndan yapt açklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) zorluklarna ramen eitimde öncülük ettiim reformlardan gurur duyduunu belirterek, Babakan ve hükümeti desteklemeye devam edeceini duyurdu.

Williamson, salgn srasnda sene sonu snavlarla ilgili yaanan karklk nedeniyle eletiri altndayd.

Jenrick, bakanlndaki herkese çalmalar, özverileri ve dostluklar için teekkür ederek, Baardmz her eyden büyük gurur duyuyorum. Babakan ve hükümeti elimden gelen her ekilde desteklemeye devam edeceim. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git