İngiltere'nin sızan çok gizli belgesi AB gündeminde

İngiltere'nin resmi bir nitelik taşıdığı iddia edilen çok gizli belgesinin basına sızdığı iddiaları doğrulansa da taraflarca hazırlanmadığı iddia edildi

Haberler 15.11.2016 - 15:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngilterenin çok gizli olan belgesinin basna szd iddialar doruland. ngliz hükümeti knu ile alakal açklamayapmak zorunda kald ve ülkenin ABden çkna ilikin bilgilerin yer almad açkland.

ngilterenin önde gelen gazetelerinden The Timesn szdrd, bir danmanlk firmasnn hazrlad Brexit güncellemesi balkl bilgi notu niteliindeki belgede, hükümetin Brexit sürecinde önceliklerini belirlemesi için 6 aya daha ihtiyac olduu iddia edildi.

Haberde, bilgi notundaki, Hükümet birimleri Brexitin hayata geçirilmesi için kendi projelerini gelitiriyorlar. imdiye kadar 500den fazla proje hazrland. Bu projeler hükümetin kapasitesinin çok dnda. Hükümetin bu projeleri hzlca gerçekletirme kabiliyeti yok. ifadelere yer verildi.

Hükümete tavsiye oluturmas için hazrlanan belgede ayrca hükümetin üzerinde çalt söz konusu projelerin hayata geçirilmesinde ek 30 bin devlet memuruna ihtiyaç duyulaca öngörüsü vurguland.

Belgeye ilikin açklamada bulunan ngiltere Ulam Bakan Chris Grayling, hükümetin Brexit projesini takm çalmas olarak tanmlad. Grayling, Brexit sürecinde, belgede aktarld üzere 30 bin ilave memura ihtiyaç duyulmayacan söyleyerek, 30 bin kiinin bu süreçte ne yapacan bilmiyorum. dedi.

ngiliz hükümetinden yaplan açklamada, belgenin resmi bir nitelik tamadn ve hükümetin talebi olmadan bir muhasebe danmanlk irketi tarafndan hazrlandn duyuruldu.

ngiltere Babakan Theresa May geçen ay yapt açklamada, Brexit sürecini resmen balatacak Lizbon Anlamasnn 50. maddesinin 2017nin mart ay sonuna kadar devreye alnacan bildirmiti. ngilterenin bu adm atmasyla ABden ayrl anlamasnn artlarnn belirlenmesi için iki yllk süreç de balam olacak.

23 Haziranda yaplan AB referandumunda ngiltere, skoçya, Kuzey rlanda ve Gallerden oluan Birleik Krallk halknn yüzde 51,9u ABden çka destek vermiti.

ngiliz hükümetinin sürdürülebilir bir Brexit plan oluturamad iddialar, özellikle yatrmclar ve piyasalar tarafndan dikkate deer bir belirsizlik olarak deerlendiriliyor. Uluslararas bankalar, uzun vadeli yatrmclar ve piyasa aktörleri ülkenin 2020 ylnda yaplacak genel seçime kadarki uzun vadeli projeksiyonunu görebilmeyi istiyor.

.

Ana Sayfaya Git