İnsan hayatı çok ucuzladı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, son 45 günde Suriye'de, saldırılar nedeniyle yaklaşık 1400 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 250 bin kişinin de göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Haberler 29.12.2019 - 23:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay Genel Bakan Knk, Suriyede rejim ile Rusyann havadan ve karadan saldrlar nedeniyle yanlarna alabildikleri kadar eya alp, güvenli bölge olarak gördükleri Türkiye snrna yakn yerlere snanlar ziyaret etti. Knk ile beraberindekiler, Sarmada bölgesinde, ihtiyaç sahibi ailelere giysi yardmnda bulundu. Ziyareti kapsamnda, Kefer Lusin bölgesinde kurduklar kampta okulun açln da gerçekletiren Knk, zeytinlik alanda çadr kurulumu çalmasna katld.

SALDIRILAR ÖLDÜRÜYOR

Suriyede, son 45 günde saldrlar nedeniyle yaklak 1400 kiinin hayatn kaybettiini aktaran Kzlay Genel Bakan Knk, yaklak 250 bin kiinin de evlerinden olup, göç etmek zorunda kaldn belirtti. Knk, Saldrlarda sivil yerleim alanlar hedef alnd. Bölgeye yardm getiriyoruz. çadr getirdik, 500 kadar çadr bu gelen insanlarn bulunduklar yerlerde kuracaz. Bizim özellikle kendi çadr kentlerimizin kapasitesini artrma gibi planmz da var. Türkiye snrna yakn yerlerde küçük de olsa çadr alanlar oluturuluyor. dlib merkezine ciddi akn oldu. Bölgedeki insanlarn uluslararas destee ihtiyac var. u anda bombardman yok. Ümit ediyoruz, çatmalar buralara gelmez. Burada artlar oldukça ar. Buraya gelen insanlar, dünyadan hiçbir yardm görmedikleri gibi insanlara kar ilenen suçlar da maalesef cezalandrlmyor. Biz, Türk Kzlay olarak elimizden geldii kadar insanlara destek olmaya, yardm etmeye ve giysi, battaniye ile gda datm yapmaya çalyoruz. dlibdeki Kara Bulutlar yiliin Gücüyle Dat ad altnda düzenlediimiz yardm kampanyasna destek istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git