Irak, ABD Büyükelçiliğinden Hamaney paylaşımını silmesini istedi

Bağdat yönetimi, "Irak'taki diplomatik misyonlar işlerini gerçekleştirirken uluslararası prensipler ve yasalara saygı gösterip Irak anayasası ve komşu ülkelerle ilişkilerini göz önünde bulundurarak hareket etmeli" açıklamasını yaptı.

Haberler 29.04.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak, ABDnin Badat Büyükelçiliinden, sosyal medya hesabndan rann dini lideri Ayetullah Ali Hamaneye ilikin yaplan paylamn silinmesini ve bunun bir daha tekrarlanmamasn istedi.

Irak Dileri Bakanl tarafndan ABDnin Badat Büyükelçiliinin sosyal medya hesab Facebookta geçen cuma günü yaymlanan Hamaneyin mal varlna ilikin iddialarna yönelik yazl açklama yapld.

Büyükelçilik tarafndan yaplan paylamlarn uluslararas yasalar ve diplomasi prensiplerini ihlal ettii belirtilen açklamada, Ülkedeki bir diplomatik misyonun yapt paylamlarla Iraka komu olan ülkeyi, onun siyasi ve dini sembolünü hedef almas, Irakn anayasas, d siyaseti ve özellikle iyi komuluk prensiplerine aykrdr. ifadesi kullanld.

Irak siyasetinin bal olduu temel prensiplere deinilen açklamada, ülke topraklarnn dost veya komu ülkelere zarar vermek için üs olarak kullanlamayaca, söz konusu ülkelere herhangi bir ekilde medya, ekonomi, askeri ve güvenlik meseleleri üzerinden saldrlamayaca vurguland.

O PAYLAIM SLNSN

Açklamada, ABD Büyükelçiliince yaynlanan ifadelerin Iraktaki misyonuna aykr olduu belirtilerek, unlar kaydedildi:

Iraktaki diplomatik misyonlar, ilerini gerçekletirirken uluslararas prensipler ve yasalara sayg gösterip Irak anayasas ve komu ülkelerle ilikilerini göz önünde bulundurarak hareket etmeli. ABD Büyükelçiliinden söz konusu açklamann silinmesi ve bunun gelecekte bir daha tekrarlanmamas istendi.

ABDnin Badat Büyükelçiliinin Facebook sayfasnda, geçen cuma günü, ran rejiminin tamamnda yolsuzluk yaylm durumda. Ali Hamaneyin mal varl 200 milyar dolar olarak tahmin edilirken, halkn büyük ksm, 40 yllk molla yönetiminin sebep olduu ekonomik bunalm nedeniyle yoksulluk içinde yayor. paylam yaplmt.

Irakta rana yakn birçok ii siyasi parti de bu paylama büyük tepki gösterip merkezi hükümete duruma ilikin harekete geçmesi çarsnda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git