Irak birlikleri! Kerkük'e karşı

Haşdi Şabi'nin, Kerkük kentinde Peşmerge'nin karşısında yer alan bölgelere askeri sevkiyat yaptığını iddia edilirken, Irak Ordusu'ndan 3 bin kişilik bir birliğin Kerkük sınırına yerleştiğini duyuruldu. Askeri yığınak ve abluka ile ilgili Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız" iddiasında bulundu.

Haberler 13.10.2017 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bat Cephesi Pemerge Komutan Kemal Kerküki, Hadi abinin son üç güç içerisinde Kerkükün kuzeybatsna ar silahlarla askeri sevkiyat yapmaya baladn ileri sürdü.

MESAFE 500 METREYE DÜTÜ

Hadi abinin konuland bölgede daha önce terör örgütü DEAn yer aldn belirten Kerküki, aralarndaki mesafenin yaklak 500 metre olduunu söyledi.

HAD-AB ALARMI VERLD

Kerkükte Havice operasyonu bitmesine ramen Hadi abinin bölgeye askeri sevkiyatnn devam ettiini aktaran Kerküki, Özellikle dünden itibaren bölgeye top, tank ve çok sayda silah konulandrld. Operasyon bitmise bu kadar ar silahn özellikle Pemerge güçlerinin karsna konulandrlmas manidardr iddiasnda bulundu.

Erbil ve Badat arasndaki siyasi ve dier sorunlarn tehditler ve askeri yollara bavurularak çözülemeyeceini kaydeden Kerküki çözümün diyalog ile mümkün olacan dile getirdi.

3 BN ASKER SINIRA KONULANDI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki (IKBY) referandum sonrasnda, Irak Ordusundan 3 bin kiilik bir birlik Kerkük snrna yerletiini duyurdu. Irak birliinin Kerküke yaklak 15 kilometre uzaklkta konuland gözlenirken, kent çevresinde de youn bir hareketlilik yaanyor.

SALDIRI DDASI

IKBY Güvenlik Ajans, önceki gün yapt açklamada Irak merkezi hükümetinin Kerkük vilayetine yönelik operasyon hazrlnda olduunu ileri sürmütü. Irak merkezi hükümeti sözcüsü Sadi Hadisi ise Kerküke askeri saldr iddiasn yalanlamt.

Ana Sayfaya Git