Irak ordusu Musul'un 2'nci mahallesine de girdi

Irak ordu birliklerinin Musul operasyonu kapsamında kentin doğusunda bulunan Kerama Mahallesi'ne de girdikleri belirtildi. Irak Anti terör birliğinin komutanı General Abdulgani El Esedi, operasyonda şu ana kadar 74 köyün kurtarıldığını açıkladı.

Haberler 05.11.2016 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak merkezi hükümetine bal ordu birliklerinin, Musulun DEA terör örgütünden kurtarlmas için balatt operasyon devam ediyor. Dün Musulun d mahallelerinden Gökçeliyi tamamen kontrol altna alan Irak askerleri, bugün sabah saatlerinden itibaren kentin dousunda bulunan Kerama Mahallesine girdi. Kerama Mahallesinde henüz kontrolü tam olarak salayamayan Irak ordusunun zaman zaman DEA terör örgütü mensuplar ile çatt kaydedilirken, bölgede tuzaklanm çok sayda patlayc olduu ifade edildi. Musulun en önemli girii olarak bilinen ve dün kurtarlan Gökçeli Mahallesinin karsnda bulunan Kerama Mahallesinde Irak 7nci Zrhl birliklerine bal tanklarn çevirme operasyonuna katld belirtilirken, Irak ordusunun özel kuvvetleri olarak bilinen Altuni Kuvvetlerinin de mahallenin içlerine doru ilerlemeye çalt kaydedildi.

74 KÖY KURTARILDI

3 koldan düzenlenen operasyonda Irak ordusunun Musul Havaalanna ulamaya çalt bildirilirken, dün yaplan operasyonda Musul giriinde bulunan 12 köyün daha DEA terör örgütünden kurtarld belirtildi. Musul operasyonuna katlan en önemli kara birlii Altuni Kuvvetlerin komutan ve Irak Anti-terör birliinin komutan General Abdulgani El Esedi, harekat kapsamnda u ana kadar 74 köyün DEA terör örgütünün elinden kurtarldn açklad. Esedi, operasyonda bugüne kadar binden fazla teröristin öldürüldüünü belirtirken, yaklak 100 teröristin ise sa olarak yakalandn ifade etti.

GÖç DALGASI SÜRÜYOR

Musul operasyonu devam ederken, DEA terör örgütünden kaçan siviller de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi kontrolündeki bölgelere göç etmeye devam ediyor. Dünden bu yana yaklak bin ailenin Musul çevresinden göç ettiini kaydeden yetkililer, mültecilerin güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra uygun kamplara yerletirildiini belirtti. Musul operasyonu öncesi mülteciler için Erbilde 5, Duhokta 5 ve Süleymaniyede bir kamp kurulduunu belirten yetkililer, bu kamplarn toplamda 215 bin kiiyi barndrabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git