Iraklı güçler ve Peşmerge'den DEAŞ'a karşı ortak operasyon

Merkezi hükümete bağlı güçler ve Peşmerge, 16 Ekim 2017'deki Kerkük olaylarından sonra ilk defa terör örgütü DEAŞ'a karşı ortak operasyon başlattı

Haberler 17.07.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak güvenlik güçleri ve Pemergenin, ABD öncülüündeki uluslararas koalisyon güçlerinin koordinasyonunda, terör örgütü DEAa kar Musulun güneyinde ortak operasyon balatt bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansnn resmi Twitter hesabndan yaplan açklamaya göre, Pemerge ile Irak güçlerinin, uluslararas koalisyonun koordinesinde Musulun Mahmur ilçesinde yürüttüü ortak operasyona, koalisyona ait sava uçaklar da havadan destek veriyor.

Ortak operasyonun Mahmurun Karaço Dan bir üs olarak kullanan DEA mensuplarna kar yürütüldüü ve hedefin teröristlerin yeniden örgütlenmesinin önüne geçmek olduu kaydedildi.

Açklamada, operasyonun Karaço ve çevresi teröristlerden temizleninceye kadar devam edecei vurguland.

Irak merkezi hükümetine bal ortak güçler, 16 Ekim 2017de Pemergenin kontrol ettii Mahmurda büyük oranda güvenlii eline almt. Irak güvenlik güçlerinin Mahmurda kontrolü salamasna ramen, çevre bölgelerde de Pemerge güçleri varlk gösteriyor.

Pemerge birlikleri 16 Ekim 2017de Kerkük bata olmak üzere Irakta tartmal bölgelerden çekilmiti. Irak güvenlik güçleri ve Pemerge, o tarihten bu yana ilk kez ortak operasyon gerçekletiriyor.

Ana Sayfaya Git