Irak'ta tarihi an!

Sirve Abdulvahid, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yalnızca Kürtleri değil tüm Irak'ı temsil edeceğini söyledi.

Haberler 24.09.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakta Kürt kökenli bamsz siyasetçi Sirve Abdulvahid, cumhurbakanlna adayln açklad.

Abdulvahid, Badatta yapt basn toplantsnda, Bamsz kadn siyasetçi olarak Cumhurbakanlna adaylm ilan ediyorum. Tüm Irak temsil edeceim. dedi.

Irak Cumhurbakanl görevinin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB) arasnda snrlandrldn ve bunun hakszca bir tutum olduunu dile getiren Abdulvahid, Milletvekili olduum dönemde tüm Irak için çaltm. Ayrlkç politikalara da kar çktm. diye konutu.

LK KADIN ADAY

Kadn siyasetçi Abdulvahid, seçildii takdirde tüm ülke halkn eit ekilde temsil edeceini ifade ederek, Irakl olmamla gurur, Kürt oluumla da onur duyarm. Irak kadnn da temsil ediyorum. Önce Irakl sonra Arap, Kürt, Türkmen, ii ve Sünni olacama söz veriyorum. eklinde konutu.

Sirve Abdulvahid, bu dönem Cumhurbakanl için adayln açklayan ilk kadn siyasetçi olarak biliniyor. Geçen dönem Irak Meclisi Goran Hareketi Milletvekili olan Abdulvahid, söz konusu partiden istifa etmiti.

Irak Cumhurbakanlna, KYB adna Berham Salihin de adayl açklanmt.

Baz KDPliler, Salihin tüm Kürtlerin aday olmadn, kendilerinin de Cumhurbakan adaynn olacan ifade etmiti.

Badatta dün temaslarda bulunan bugün de Mukteda es-Sadr ile görümek için Necefe giden Neçirvan Barzaninin Cumhurbakanl müzakereleri için geldii iddia ediliyor.

Ana Sayfaya Git