Irak'ta yapılacak bağımsızlık Referandumu için 3 dilli pusula basıldı

IRAK'taki bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumun oy pusulası hazırlanarak basıldı. Kürtçe, Arapça ve Türkmenler için Türkçe dilinin kullanıldığı oy pusulasında, Kerkük'ün de içinde bulunduğu ve tartışmalı bölge olarak adlandırılan bölgelerinde referandumu kapsadığı belirtildi.

Haberler 15.08.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRAKtaki bölgesel Kürt yönöteminin 25 Eylülde yapacan duyurduu bamszlk referandumun oy pusulas hazrlanarak basld. Kürtçe, Arapça ve Türkmenler için Türkçe dilinin kullanld oy pusulasnda, Kerkükün de içinde bulunduu ve tartmal bölge olarak adlandrlan bölgelerinde referandumu kapsad belirtildi.

Üç DLDE PUSULA

Erbil merkmezli uydudan yayn yapan Rudaw TVnin haberine göre Irak Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylülde yapacan duyurduu bamszlk referandumu için Yüksek Seçim Kurulu tarafndan seçim pusulas hazrland. Arapça, Kürtçe ve Türkmenler için Türkçe dillerinin kulanld oy pusulasnda, Kürdistan bölgesel Yönetimi ve tartmal bölgeleri de içerisine alan bir bamsz Kürdistan devletinin kurulmasn istiyor musunuz? deniliyor. Pusulann altnda merkezi Irak hükümütenin bayrann bulunduu bölgeye, Hayr, Irak Bölgesel Kürt yönetimi bayrann bulunduu bölgeye de Evet iareti konuldu.

Ana Sayfaya Git