Irak'tan diplomasi! trafiği

Irak Başbakanı Abdulmehdi, "Yetkililerle görüşerek bölgedeki durumu ele almak ve yaşanan krizi etkisiz hale getirmek için önümüzdeki günlerde Washington ve Tahran'ı ziyaret edeceğim." dedi.

Haberler 30.05.2019 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Babakan Adil Abdulmehdi, bölgede yaanan son gelimeleri ele almak için yaknda ABD ve ran ziyaret edeceini açklad.

Abdulmehdi, bakent Badatta düzenledii haftalk basn toplantsnda, Yetkililerle görüerek bölgedeki durumu ele almak ve yaanan krizi etkisiz hale getirmek için önümüzdeki günlerde Washington ve Tahran ziyaret edeceim. dedi.

rana uygulanan ambargonun sonuçlarndan kaçnmak için Irakn uzla yönünde hareket ettiini belirten Abdulmehdi, ABD Bakan Donald Trumpn son açklamasnn uzla içerdiini, ran Dileri Bakan Muhammed Cevad Zarifin Badata düzenledii son ziyaretinde de durumun netletiini dile getirdi.

ABD LE GÖRÜMELER

Abdulmehdi, ABD Bakannn uzla içeren açklamas ile neyi kastettiini zikretmezken Trump, Japonya ziyareti srasnda Babakan inzo Abe ile ran konusunu da ele aldklarn belirterek, randan birçok insan tanyorum, bunlar harika insanlar. rann ayn liderlikle harika bir ülke olma ans var. Rejim deiiklii aramyoruz, nükleer silah istemiyoruz, sadece bunu açkla kavuturmak istiyorum. açklamasnda bulunmutu.

ran Dileri Bakan Zarif, cumartesi günü Badatta Irak Cumhurbakan Berhem Salih ile bir araya gelmiti. Irak Cumhurbakanl Basn Ofisinden yaplan açklamaya göre görümede savan engellenmesi ve bölgede tansiyonun düürülmesi için yaplmas gerekenler ele alnmt.

Ana Sayfaya Git