Irak'tan PKK ile mücadelede Türkiye ile işbirliği vurgusu

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Mahcub: "Biz, bu gruplarla (PKK) mücadele etmek için gerçekten Türkiye ile işbirliğine hazırız" "Bu grupların (PKK) abluka altına alınması ve bitirilmesi konusunda Türkiye'ye dayanışma ve işbirliği sözü veriyoruz" "Irak'ın güneyi, İran'ın su politikası nedeniyle zor bir dönemden geçiyor"

Haberler 04.07.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Dileri Bakanl Sözcüsü Ahmed Mahcub,PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile tam anlamda bir ibirliine hazr olduklarn belirterek, Biz, bu gruplarla mücadele etmek için gerçekten Türkiye ile ibirliine hazrz. Biz de bu gruplarn (PKK) terör örgütü olduuna inanyoruz. dedi.

Bakent Badattaki Dileri Bakanlnda yerli ve yabanc basn mensuplaryla bir araya gelen Mahcub, bir dizi açklamalarda bulundu. PKKnn Sincardaki varlna ilikin Mahcub, unlar kaydetti:

PKKnn buradaki varl 1980li yllarn ortasna dayanyor. Dalarda bulunan gruplarn varlna son vermek mümkün deil. Taliban örgütü örnei var. Dada bulunan örgütler özellikle çatma ve saklanmaya alkn. PKKnn Irak ve Türkiye arasndaki snr bölgelerdeki varlnn tamamen sona erdiini söyleyemem. Bu kesin deil ve imkanszdr. Biz, bu gruplarla (PKK) mücadele etmek için gerçekten Türkiye ile ibirliine hazrz. Biz de bu gruplarn (PKK) terör örgütü olduuna inanyoruz.- Türkiyeye ibirlii sözü veriyoruz

Irak güçlerinin Türk güçleriyle dayanma içerisinde olduunu vurgulayan Mahcub, Ancak bizim PKK ile mücadele ve onu yenme gücümüz yok. Bu gruplarn (PKK) abluka altna alnmas ve bitirilmesi konusunda Türkiyeye dayanma ve ibirlii sözü veriyoruz. diye konutu.

Mahcub, Sincardaki yönetim ekline ilikin bir soruya ise Sincar, Irakndr ve Irak tarafndan yönetiliyor. Bununla ilgili baka bir konuma söz konusu olamaz. yantn verdi.

Iraktaki DEAl çocuklarn durumu

Iraka terör örgütü DEA saflarnda savamak için yaklak 120 farkl uyruktan kiilerin giri yapt bilgisini aktaran Mahcub, söz konusu kiilerin ülkeye girileri srasnda resmi evrak ve belgelerini yok ettiklerini kaydetti.

Irak yasalar, teröristler konusunda çok skdr. diyen Mahcub, Irak güçlerinin çok sayda terör örgütü üyesi ve ailesini yakaladn ifade etti.

Mahcub, DEA balantl suçlar nedeniyle hüküm giyen 18 ya alt çocuklarn ülkelerine teslim edilmesi için Badatta bulunan birçok yabanc misyon temsilciliiyle temasa geçtiklerini belirterek, Rusya, Tacikistan ve Almanyaya çocuklar teslim edildi. Bu konuda Azerbaycann Badat Büyükelçilii ve dier birçok misyon temsilciliini de muhatap aldk. diye konutu.

Ülkesindeki su meselesine ilikin de deerlendirmelerde bulunan Mahcub, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla Iraka su aknn haziran aynda sürdüünü hatrlatt.

Mahcub, Dicle Nehrinin su seviyesinde u ana kadar herhangi bir azalma olmadn vurgulad.

Su meselesinde en çok zarar randan

Mahcub, su meselesinde Irakn en çok zarar randan gördüünü belirtti.

Irak Dileri Bakanl Sözcüsü, unlar kaydetti:

Irakn güneyi, rann su politikas nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. ran, 42 nehrin suyunu bize haber vermeden kesti ve Irak ile su konusunda müzakereye girmedi. rann bu konudaki üslubu kabul edilir deil ve Iraka zarar veriyor.

Ana Sayfaya Git