İran: ABD’nin olası askeri müdahalesine sert cevap verilecek

İran’ın Rusya Büyükelçisi Kazem Jalali, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a savaş açma yetkisini sınırlandıran karar tasarısını veto etmesini değerlendirdi. Jalali, “Trump’ın İran’a askeri müdahalesine İran sert cevap verecek” dedi.

Haberler 13.05.2020 - 23:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, 7 Maysta rana kar sava açma yetkilerinin kullanmn snrlayan ve Kongrenin her iki kanadndan da geçen karar tasarsn veto etti. rann Rusya Büyükelçisi Kazem Jalali, Rus medyasna Trumpn bu kararn deerlendirdi. Jalali, Trumpn bu karar veto etmesinin iki amac olabilir. Birincisi, ABDdeki siyasi partiler arasndaki anlamazlklar ve yaklamakta olan seçimlerde zaferi garanti altna alma giriimi olabilir. kincisi, ABD muhtemelen ranla askeri bir çatmaya hazrlanyor. Umarz Trumpn amac ikincisi deildir çünkü ran askeri bir müdahaleye sert bir ekilde cevap verecektir dedi.

TRUMPTAN VETO YORUMU

Bahsi geçen karar tasarsn veto eden Trump, veto kararn neden verdiini açklad. Trump, bu kararn yetkilerini kstladn ve gerektii durumda hzl karar alamayaca için ülkesini ve müttefiklerini koruyamayacan ifade etti.

Ana Sayfaya Git