"İran, Arap ülkelerinin güvenliğini sarsmak için Şiileri kullanıyor"

Lübnan'daki Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri ve Şii din adamı Muhammed Ali el-Hüseyni, "İran rejiminin yayılmacı politikasını hayata geçirmek ve Arap ülkelerindeki istikrarı sarsmak için Şii Arapları" kullandığını söyledi.

Haberler 06.11.2016 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hüseyni, yabanc bir televizyon kanalna yapt açklamada, rann baz ii Araplar siyasi projesine alet ettiini belirterek, ran rejimi, Arap ülkelerindeki iileri, bu ülkelerin güvenliini sarsmak için kullanyor. Onlara, size ülkenizde zulmediliyor, birinci snf vatanda deilsiniz ve sizin için asl merci Velayet-i Fakihtir (Ali Hamaney) deniliyor. Bu, doru deil. çünkü biz ii Araplar olarak kendi vatanmza balyz, Velayet-i Fakihe hiçbir ballmz yok. dedi.

Ümmetin milli güvenliini koruma sorumluluumuz olduunu düünüyoruz. diyen Hüseyni, Güvenlik ve istikrara kavumak için sahtekar ran rejiminin peinden giden herkesi bu yoldan geri döndürmek istiyoruz. ifadelerini kulland.

YEMEN, RAN GALNDEN KURTULACAK

ii din adam Hüseyni, Suudi Arabistan öncülüündeki koalisyonun Yemendeki operasyonlarna dair de açklamalarda bulundu. Suudi Arabistann Yemeni kurtarmak istediini savunan Hüseyni, sözlerini öyle tamamlad:

Son operasyonlarla bunu gördük. rann geri çekilmesi söz konusu oldu. ran bu yaylma politikas ve planlaryla ilgili bin kere düünmeye balad. ran rejimi, slam Devrimini Irak, Suriye, Lübnan, Yemen ve dier Arap ülkelerine ithal etti. Yemenin, kendisinin ban çektiini düündüü Mehdilik devriminin balangc olacan iddia ediyor. Buna aldananlarla o ülkelerdeki siyasi çatmalara dini (iilik) boyut kazandryor. Yemendeki krizin çözümü Yemen halkna bal. Yemen, yiit halknn eliyle ran igalinden kurtulacak ve oraya meruiyet geri gelecek.

Ana Sayfaya Git