İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD'ye "Basra Körfezi" uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Basra Körfezi'nde ABD ile yaşanan gerginliğe ilişkin, "Burası Fars (Basra) Körfezi, New York Körfezi değil." dedi.

Haberler 30.04.2020 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ruhani, bakent Tahranda düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantsnda yapt konumada, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Basra Körfezinde ran ile ABD güçlerinin karya karya gelmesinin ardndan iki ülke arasnda trmanan gerginlie ilikin Ruhani, Fars Körfezi, ran milletine aittir ve ad her zaman Fars Körfezi olarak kalacaktr. Amerikallar, onun adnn New York Körfezi ya da Washington Körfezi olmadn bilmelidir. diye konutu.

Ruhani, Amerikallar, ran milletinin Fars Körfezinin korunmasnda baarl olduunu ve olacan görüyorlar. Silahl kuvvetlerimiz, Fars Körfezinin her zaman muhafz oldu ve olmaya da devam edecektir. dedi.

KMSE BU SALGININ NE ZAMAN BTECEN ÖNGÖREMYOR

Ülkede u ana kadar yaklak 6 bin kiinin ölümüne yol açan ancak son haftalarda düü sürecine girdii gözlenen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna da deinen Ruhani, virüsün ne zaman ortadan kalkacann bilinmediine dikkati çekti.

Salgna kar getirilen kstlamalarn tamamen kaldrlacana iaret eden Ruhani, Kendimizi i, bilim ve bilgi için hazrlamal ve toplum için umut etmeliyiz çünkü dünyada kimse bu salgnn ne zaman biteceini öngöremiyor. ifadelerini kulland.

Ruhani, öyle devam etti:

Tüm salk talimatlarna uymalyz. Bu önlemler ile birlikte çalma ve üretim bir esastr. Zorunlu haller dnda evde kalmaya devam etmenizi istiyoruz ancak zorunlu iler için evinizden çkn ve en ksa sürede eve geri dönün.

Ana Sayfaya Git