İran diğer ülkelerin egemenliğine saygı duymuyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel al-Jubeir, İran’ın diğer ülkelere devrim ihraç etmeye çalıştığını ve ülkelerin egemenliğine saygı duymadığını söyledi.

Haberler 07.12.2019 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Al-Jubeir, talyann bakenti Romada katld Akdeniz Diyalou Konferansnda (MED2019) yapt açklamada, rann bölgeyi ve dünyay tehdit ettii araçlardan arndrlmas gerektiini belirtti. rana kar sert olunmas gerektiin ifade eden Al-Jubeir, ran bütün bölgeye tehdit oluturuyor ve artk buna tahammül edilmemeli dedi.

SUUD DDASI

Yemendeki durum hakknda da konuan Al-Jubeir, Yemenin bizim için özel bir önemi var ve rann oradaki müdahalesi oldukça içler acs. Yemendeki tek çözüm politik bir süreç olacaktr, bölgede sava biz deil Husiler balatt. Husiler de dahil olmak üzere bütün Yemenliler, Yemenin geleceinde bir rol oynayacak dedi. Al-Jubeir ayrca, Yemende bir atekes ve sonrasnda anlamann olas olduunu söyledi.

Suudi Arabistan ve ABD ilikilerine de deinen Al-Jubeir, Suudi Arabistann daha önce teröre kar mücadele ettikleri gibi rann müdahalesine kar da ABD ile birlikte çalacan vurgulad.

Ana Sayfaya Git