İran Dışişleri Bakanı nükleer anlaşmayı görüşmek için Brüksel’de

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile, 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmanın uygulanmasına ilişkin görüşmek üzere Brüksel’e gitti. Toplantıya Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya Dışişleri bakanları da katılacak.

Haberler 12.01.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Dileri Bakan Muhammed Cevad Zarif, Avrupa Birlii Dileri ve Güvenlik Politikalar Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile, 2015 ylnda yaplan nükleer anlamann uygulanmasna ilikin görümek üzere Brüksele gitti. Toplantya Birleik Krallk, Fransa ve Almanya Dileri bakanlar da katlacak.

BRÜKSELDE NÜKLEER ZRVE

rann resmi haber ajans IRNAda yer alan habere göre Zarif, Brüksele ziyareti öncesinde çaramba günü Moskovaya uçarak Rus mevkida Sergei Lavrov ile 2015 ylnda ran ve Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin be daimi üyesi ABD, çin, Fransa, ngiltere ve Rusya ile Almanya arasnda imzalanan nükleer anlamay görütü.

Bakanlarn Brükselde anlamann uygulamasna ilikin görümeleri planlanyor.

Avrupa Birliinden yaplan açklamaya göre, rann nükleer programna ilikin Ortak Kapsaml Aksiyon Plan (Joint Comprehensive Plan of Action JCPOA) hükümlerinin nasl uygulanaca görüülecek.

Ana Sayfaya Git