İran Dışişleri Bakanı Zarif Taliban heyetiyle görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, başkent Tahran'da Taliban Siyasi Ofis Temsilcisi Molla Abdulgani Berader başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

Haberler 28.11.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran resmi ajans IRNAnn haberine göre Zarif, rann Afganistan hükümeti ve ülkedeki tüm etkili siyasi gruplarn katlmyla Afganlar arasnda diyaloun oluumuna ve güçlendirilmesine katkda bulunmaya hazr olduunu belirtti.

rann Afganistandaki bar sürecine katk salamak için sürdürdüü çabalar kapsamnda Tahran ziyaret ettii belirtilen Taliban heyetini kabul eden Zarif, ülkesinin Afganistanla ekonomik ve kültürel ilikileri gelitirmek istediini kaydetti.

Öte yandan görümeye ilikin Twitter hesabndan bilgi veren Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Taraflar bu görümede, Afganistann sorunlarn barçl yollarla çözmeyi ve mevcut gelimeleri detayl ekilde ald. ifadelerini kulland.

ABDnin 8 Eylülde Taliban ile sürdürdüü bar görümelerini durdurmasnn ardndan Taliban heyeti ikinci kez ran ziyaret ediyor. Taliban heyeti, bar görümelerinin durdurulmasnn ardndan 14 Eylülde Moskovay, 17 Eylülde de Tahran ziyaret etmiti.

Ana Sayfaya Git