İran geriyor!

İran Dışişleri Sözcüsü Kasımi: "Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var"

Haberler 21.02.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Dileri Bakan Sözcüsü Behram Kasmi, Ankaradan son günlerde rana yönelik yaplan açklamalara sert tepki gösterdi. Kasmi, Türkiye konusunda sabrl davranyoruz ancak sabrmzn da bir snr var dedi.

rann resmi haber ajans RNAnn haberine göre, yerli ve yabanc basn mensuplarnn gündeme ilikin sorularn yantlayan Kasmi, Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun Münih Güvenlik Konferansnda ran konusunda söyledii ifadelere tepki gösterdi.

Kasmi, Türkiye, özellikle baarsz darbe giriimi sonras çeitli alanlarda rann destek verdii önemli komularmzdan biridir. Türkiyedeki kaotik durum nedeniyle ülkedeki baz politikaclar, muhtemelen sonuçlarn iyi düünmeden, normal olmayan ifadeler kullanyor. Yanl politikalar nedeniyle girdii girdaptan kurtulamayan Ankara, çaresizliini örtbas etmek için öfkeden bu ifadelere bavuruyor diye konutu.

TÜRKYE TEKRARLARSA SUSMAYIP YANIT VERECEZ

ranl Sözcü, Türkiye konusunda sabrl davranyoruz ancak sabrmzn da bir snr var. Türk makamlarndan, ran hakknda yaptklar konumalarna daha fazla dikkat edip, bu tip sözlerin tekrarlanmamasn temenni ederiz. Türk dostlarmz bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayp karlk vereceiz dedi.

UçUA YASAK BÖLGEYE KARIYIZ

Tahrann, Türkiyenin Suriyenin kuzeyinde uçua yasak bölge oluturulmas fikrini yanl bulduunu söyleyen Kasmi, Bu mesele sorunlar daha da arttracaktr. Bizim tarafmzdan kabul edilebilir deildir, Suriyede etkin dier devletler de buna karlar ifadelerini kulland.

ERDOANIN RAN AçIKLAMALARI DOSTçA DELD

Cumhurbakan Erdoann Bahreyn ziyareti srasnda rann bölgede Pers milliyetçilii yaptna yönelik açklamalarn deerlendiren Kasmi, Erdoann sözlerin dostça olmad ileri sürdü.

Sözcü, Türkiye Cumhurbakannn tutumu beklenmedik ve dostça deildi. Bu tip ifadeler, Türkiyenin ksa vadede elde etmeyi planlad fakat yenilgiyle sonuçlanan hedeflerine ulaamamasndan kaynaklanyor. ranla ilgili bu ifadeler doru deil ve yersizdir. ran; Suriye, Irak ve hatta Türkiyede istikrar ve güvenlii salanmas için yardmda buluyor ve rolü yapcdr dedi.

Ana Sayfaya Git