İran ile BAE sınır güvenliği konusunda mutabakat zaptı imzaladı

İran ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki sınırlarda iş birliğinin güçlendirilmesini öngören bir mutabakat zaptı imzalandı.

Haberler 02.08.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran devlet televizyonunun haberine göre, 6 yl aradan sonra yeniden Ortak Sahil Güvenlik Toplants için Tahranda bir araya gelen iki ülke güvenlik yetkilileri, Basra Körfezindeki snrlarnda etkileimi artrmak ve snr kontrolünü güçlendirmek amacyla bir mutabakat zapt imzalad.

Ülkesi adna mutabakat zaptna imza atan isim olan ran Snr Muhafzlar Komutan Tugeneral Kasm Rzai, ki ülke arasnda, snrlardaki i birliini ve etkileimi artrmak hedefiyle düzenlediimiz toplant sonucunda bir mutabakat zapt imzaland. dedi.

RAN LE BAE SINIR GÜVENL

Rzai, bu tür toplantlarn iki ülke snrlarnn güvenlii için önemli olduunu belirtti.

Söz konusu mutabakat zaptn imzalayan BAE Snr Komutan el-Ahbabi ise Snrlardaki güvenlii artracak ve geçileri kolaylatracak bu anlamann imzalanmas, iki ülke çkarlarnn salanmas adna olumlu bir adm. ifadelerini kulland.

ran ile BAEden üst düzey güvenlik yetkilileri bu hafta Tahranda bir araya gelerek, 6 yl aradan sonra yeniden Ortak Sahil Güvenlik Toplants düzenlemiti.

Ana Sayfaya Git