İran ile nükleer müzakereler

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Selami: "Bizim varsayımlarımız, Amerika ile topyekun bir savaş için şekillenmiştir" diye konuştu.

Haberler 19.04.2015 - 00:49 Son Güncelleme : 19.04.2015 - 00:49

TAHRAN- İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, Bizim varsayımlarımız, Amerika ile topyekun bir savaş için şekillenmiştir dedi.

AAnın haberine göre; İran devlet televizyonuna konuşan Selami, ABDli yetkililerin İrana yönelik askeri seçeneğin hala masada olduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin, Bu açıklamalar bizim için endişe verici değil. Bizim varsayımlarımız, Amerika ile topyekun bir savaş için şekillenmiştir diye konuştu.

ASLA İZİN VERİLMEYECEK

Selami, ülkesiyle 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerde varılması beklenen anlaşma kapsamında, İranın askeri tesislerinin denetlenmesine asla izin vermeyeceklerini, herhangi bir teftişi kabul etmeyeceklerini söyledi.

SADECE ASKERİ TESİSLER

Yabancılara sadece askeri tesislerinin denetlemesine izin vermemekle kalmayıp, bunu düşünmelerine bile izin vermeyeceklerini dile getiren Selami, Hatta rüyalarında bile herhangi bir askeri tesisin teftişine izin vermeyeceğiz. Askeri üslerin mahremiyeti muhafaza edilmelidir. Bir yabancı müfettiş tarafından bir askeri garnizonumuzun denetlemesi, toprak işgali, milli aşağılanma anlamına gelir şeklinde konuştu.

İranın bölgedeki doktrinler, yapı ve savunma kapasitesinin yayıldığını, bu konuda endişelenmediklerini savunan Selami, Biz, Amerika ile ya İran-Irak savaşında ya da bölgesel çatışmalarda dolaylı veya vekaleten savaşa girmiştik. Amerikanın askeri gücüne dolaylı bir şekilde tanık olduk. Biz duygulu konuşuyoruz ancak duygusal değiliz ifadelerini kullandı.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçrenin Lozan kentinde yapılan nükleer müzakerelerde 2 Nisanda anlaşmaya varılmıştı.

5+1 ÜLKELERİ

İran ile Rusya, ABD, Fransa, İngiltere ve çin ile Almanyadan oluşan 5+1 ülkeleri, İranın nükleer programı üzerinde aylardır süren müzakereler sonucunda bu ay başında uzlaşıya varmıştı. 30 Hazirana kadar nihai anlaşmaya varılması planlanan uzlaşıyla İran, yıllardır ABD, AB ve BM tarafından uygulanan yaptırımların kaldırılmasını istiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır