İran, Irak'ın Necef kentine uçuşları durdurdu

İran, gösterilerin yaşandığı Irak'ın Necef kentine yönelik seferleri "uçuş güvenliği" gerekçesiyle durdurduğunu duyurdu

Haberler 15.07.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran, hizmet yoksunluu ve elektrik kesintileri nedeniyle protestolarn düzenlendii Irakn Necef kentine uçular durdurdu.

rann yar resmi haber ajans Mehre konuan Havaclk Kurumu Sözcüsü Rza Caferzade, u anda Necef Havalimanna güvenli uçu yapmak mümkün deil. dedi.

Necefteki durumun yakndan takip edildiini aktaran Caferzade, Necef Havalimanndaki sorun ortadan kaldrld an uçular yeniden balayacak. dedi.

Öte yandan Tahran Uluslararas mam Humeyni Havaliman yetkilisi Ali Rüstemi de Necefe hareket edecek baz yolcu uçaklarnn Badata yönlendirildiini kaydetti.

Irakn güneyinde hizmet yoksunluu ve elektrik kesintileri nedeniyle patlak veren gösterilerde eylemciler dün Necef Havalimann basmt. Bunun üzerine Irakl yetkililer havalimanna ini ve kalklarn askya alndn duyurmutu.

Basra sakinleri yllardr bölgelerinde faaliyet gösteren petrol irketlerinde yabanclarn deil kendilerinin istihdam edilmesini talep ediyor. Basrallar ayrca hava scaklklarnn 50 dereceyi at bu günlerde sk sk yaanan elektrik kesintilerinden de ikayet ediyor.

Söz konusu gerekçelerle Basrada balayan gösteriler, bakent Badatn yan sra Necef, Meysan ve Nasiriyye kentlerine de sçramt.

Ana Sayfaya Git