İran Kapıları Açıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri, gayrimeşru referandumun ardından "İran'ın geçici olarak kapattığı kara sınır kapılarını tekrar açtığını ve geçişlerin rutin şekilde devam ettiğini" ifade etti.

Haberler 04.10.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süleymaniyedeki Pervezhan Kara Snr Kaps Basn Sorumlusu Aram Sayehan, AA muhabirine yapt açklamada, rann snr üzerinde askeri tatbikat balatmasndan dolay, snr kaps sadece bir günlük geçici olarak kapatld. u anda snrdaki geçiler normal ekilde devam ediyor. dedi.

Sayehan, kendileriyle temasa geçen ranl yetkililerinin askeri tatbikat sebebiyle snr kaplarnn geçici süreliine bazen kapanabilecei uyarsnda bulunduunu aktard.

RAN KAPILARI AçIYOR

Öte yandan Erbildeki Hac Omeran Snr Kapsndan da ticari ürün ve yolcu geçilerinin devam ettii, ticari araç trafiinde herhangi bir aksamann yaanmad belirtildi.

Hac Omeran Kaymakam Ferzeng Ahmed, rann dün yapt askeri tatbikatn, snr kaps üzerinde herhangi bir etkisi söz konusu deil. Aksine araçlarn geçiinde art yaand. ifadelerini kulland.

IKBY ile 4 snr kaps olan ran, dün Irak ordusu ile yapt askeri tatbikattan dolay snr kaplarnn geçici olarak kapandn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git