İran lideri Hamaney: ABD'nin müzakere önerisi aldatmacadır

İran lideri Ali Hamaney, ABD'nin müzakere çağrısını "aldatmaca" şeklinde niteledi.

Haberler 27.06.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran lideri Ali Hamaney, ABDnin müzakere çarsnn aldatmaca olduunu söyledi.

ran resmi ajans IRNAya göre, bakent Tahranda yarg erki mensuplarna hitaben yapt konumada Hamaney, baskyla neticeye varamayan ABDnin baka yollar aradn ifade etti.

Hamaney, ABDnin müzakere önerisi aldatmacadan baka bir ey deil. Düman baskyla bir sonuca varamaynca, ran halkn saf bir millet yerine koyarak, ran halk kalknmaldr diyor. Tabii ki bu millet kalknacaktr ama siz olmadan. Ve sizin yaklamamanz artyla. ifadelerini kulland.

ah Muhammed Rza Pehlevi döneminde ABD ve ngilterenin ran üzerindeki etkisini hatrlatan Hamaney, unlar söyledi:

ABD ÖNERS ALDATMACADIR

O bedbaht dönemde (ah dönemi) ran milletinin geri kalmasna sebep sizdiniz. imdi de sizin varlnz, rann geri kalmas ve ilerlemesinin durmasndan baka bir sonuç vermeyecektir.

Hamaney, Eer müzakerede onun sözünü dinlersen, milleti mahvedecek. Dinlemezsen, siyasi atmosfer oluturarak propaganda ve basklarna devam edecek. dedi.

ABDnin müzakere önerisini silah brakma ve rann (bölgedeki) etkisinin yok olmas olarak deerlendiren Hamaney, ABDnin müzakereyle ülkesini silahszlandrmay ve etki alann yok etmeyi hedeflediini, böylece rana her istediini yapma durumuna gelebileceini savundu.

Ana Sayfaya Git