"İran Meclisi'ndeki bazı vekiller PKK'nın temsilcisi gibi konuşuyor"

"PKK terör örgütünün destekçileri dışında İran'daki Kürt siyasi gruplar, Türkiye'nin faaliyetleri hakkında genellikle sessiz kalmışlar ya da PKK'nın karşısında tavır almışlardır"

Haberler 09.02.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

randa yayn yapan Teribon adl haber sitesinin müdürü ran ve Ortadou Uzman Ali Rza Erdebili, ran Meclisindeki baz Kürt vekillerin PKKnn temsilcisi gibi konutuunu söyledi.

AA muhabirine konuan Erdebili,Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAa yönelik balatt Zeytin Dal Harekatn ve rann bu harekata ilikin tutumunu deerlendirdi.

Erdebili, Türkiye aylarca belki de yllarca güvenlik endielerinin ortadan kaldrlmas için bekledi ancak ABDnin Suriye Demokratik Güçleri ad verilen militanlarn Suriyede kontrol ettii bölgelerden çkarlmas konusunda verdii sözlerin hiçbiri gerçeklemedi. Türkiye de snrlarnda güvenlii salamak için Zeytin Dal Harekatn balatt. dedi.

rann Kürt gruplara kar yaklamn da deerlendiren Erdebili, Silahl Kürt gruplarla çok az balants olan insanlar randa idam edildi ancak Suriye ve Türkiyedeki ayn gruplar ran tarafndan destekleniyor. Bu sadece hükümet ya da resmi medya ile ilgili deildir. Örnein, randa sol eilimlere mensup olanlar, liberalizm destekçileri ve ABDyle balantl olanlara lanet okurlar ancak ABDnin Türkiye ve Suriyedeki silahl terörist gruplara desteini önemsemezler ve söz konusu gruplar desteklerler. diye konutu.

Erdebili, ülkede terör örgütü PKKnn ran kolu PJAKn terör örgütü kabul edildiini hatrlatarak unlar söyledi:

ranl yetkililer de bir kaç gün önce (ran Cumhurbakan) Hasan Ruhaninin Suriyenin egemenliinin korunmas yönünde yapt açklamalar gibi am yönetiminin azyla konuuyorlar.

PKK AZIYLA KONUTULAR

Erdebili, Farsça yayn yapan baz medya organlarnn da haberleri manipüle ederek sunduunu öne sürerek, Örnein BBC Farsça, terör örgütü PKKnn ABD ve ABnin terör örgütleri listesinde olduunu görmezden geliyor. Aslnda, ran medyasnda Türkiye ile ilgili konularda benzeri görülmemi bir durum göze çarpyor ki sanki medyann özel bir merkez tarafndan yönlendirildii izlenimi oluuyor. dedi.

Türk Silahl Kuvvetleri Zeytin Dal Harekatna ilikin ülkedeki Kürt siyasi gruplarn konumunu da deerlendiren Erdebili, PKK terör örgütünün destekçileri dnda randaki Kürt siyasi gruplar, Türkiyenin faaliyetleri hakknda genellikle sessiz kalmlar ya da PKKnn karsnda tavr almlardr. Örnein, ran Kürt Demokrat Partisi gençlik ubesi üyesi Aso Saleh, Kobani olaylaryla e zamanl olarak PKKnn doasn ve hedeflerini ortaya koyan bir makale yaynlamt. Bunun gibi Kürt aktivistler de Osman Öcalann terör örgütü PKK hakkndaki eletirel açklamalarn düzenli olarak internet sitelerinde yaynlyorlar. eklinde konutu.

Ayn zamanda Rusya uzman da olan Erdebili, Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrinde terör örgütlerine kar düzenledii harekata ilikin Rus medyas ve uzmanlarn tepkisinin ran medyasnn aksine olumlu olduunu aktararak öyle devam etti:

Örnein Vladimir Jirinovsky ve Alexander Dugin gibi kiiler Erdoan ve Zeytin Dal Harekatna övgüde bulundular. Rusyadaki tüm siyasi akmlar da Rusyann Türkiye ile olan ilikilerini güçlendirmek istiyor.

Ana Sayfaya Git