'İran müzakere sonrasına hazırlanıyor'

İran Cumhurbaşkanı Ruhani "İran kendini müzakere ve ambargo sonrası döneme hazırlıyor" dedi.

Haberler 09.07.2015 - 00:13 Son Güncelleme : 09.07.2015 - 00:13

Rusyanın Ufa kentinde düzenlenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, çin ve Güney Afrika) ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ortak zirvesine katılmak üzere başkent Tahrandaki Mehrabad havalimanına giden Ruhani, nükleer müzakereler ve zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avusturyanın başkenti Viyanada devam eden müzakerelerde hassas günler geçirdiklerini söyleyen Ruhani, İran kendisini müzakere ve ambargo sonrasındaki döneme hazırlıyor dedi.

İranın gözlemci üye olarak bulunduğu ŞİÖye daimi üyeliğinin de örgütün Ufa kentinde düzenlenecek toplantısında gündeme geleceğini belirten Ruhani, ancak bunun zaman alacak bir süreç olduğunu dile getirdi.

Ruhani, ŞİÖ ve BRICS toplantılarında üye ülkelerinin liderleriyle de görüşmelerde bulunacağını ifade etti.

Rusyaya bağlı Başkurdistan Cumhuriyetinin başkenti Ufada düzenlenen BRICS ve ŞİÖ Zirvesinin ilk gününde ev sahibi Rusya Devlet Başkanı Putin, çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmonla ayrı ayrı görüştü.

Zirvenin ikinci gününde ise İran Cumhurbaşkanı Ruhaninin de katılımıyla dar ve geniş kapsamlı oturumlar düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git