"İran, nükleer anlaşma öncesine dönecek kapasiteye sahip"

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi "İran, nükleer anlaşma öncesindeki programına dönecek teknolojik kapasiteye sahiptir" dedi.

Haberler 23.02.2019 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Atom Enerjisi Kurumu Bakan Ali Ekber Salihi, rann gerektii takdirde nükleer anlama öncesindeki programa dönecek teknolojik kapasiteye sahip olduunu söyledi.

ran Atom Enerjisi Kurumu Bakan Salihi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna yapt açklamada, ülkesinin nükleer programyla ilgili deerlendirmelerde bulundu.

ABDnin tek tarafl çekildii nükleer anlamann korunmas konusunda Avrupadan gerekli admlar atmasn beklediklerini ifade eden Salihi, ran, nükleer anlama öncesindeki programna dönecek teknolojik kapasiteye sahiptir. diye konutu.

NÜKLEER ANLAMA

Tahran ile Riyad arasndaki sorunlara da deinen Salihi, rann Suudi Arabistan ile müzakereye açk olduunu belirterek, Cumhurbakanmz daha önce birçok kez Suudi Arabistana müzakere çarsnda bulundu. rann Suudi Arabistann topraklarnda ve servetinde gözü yok. Biz bütün bölge ülkeleri için huzur ve güven istiyoruz. ifadelerini kulland.

rann ABD yaptrmlarndan kaynakl ekonomik sorunlarla kar karya olduunu dile getiren Salihi, Ekonomik sorunlarmzn olduu doru ancak ran birçok alanda kendi kendine yeterli kapasiteye sahip ve bu zorluklar aacak güçtedir. dedi.

Ana Sayfaya Git