İran resti çekti!

İran'ın başkenti Tahran'da kılınan Cuma namazı hutbelerinde konuşan ülkenin önde gelen din âlimlerinden Ayetullah Ahmed Hatemi, ülkede 28 Aralık'ta başlayan ve hükümet karşıtı gösterilere dönüşen olayları yönetmek için ABD'nin Erbil ve Herat'ta operasyon odaları kurduğunu öne sürdü.

Haberler 06.01.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Protesto olaylarnn ABD tarafndan planlandn, mali destein de Suudi Arabistan yönetimi tarafndan salandn savunan Ayetullah Hatemi, ABDnin, Kuzey Irakn Erbil ve Afganistann batsndaki Herat kentinde operasyon odalar kurduunu, buralardan rana silah gönderilip ubat aynda ii bitirmei planladn ileri sürdü.

ahn olu gelirse bacaklarn krar sonra...

sim vermeden devrik ran ah Muhammed Rza Pehlevinin ABDde yaayan olu Rza Pehlevinin rana geri dönmesi için protestolar srasnda atlan sloganlara deinen Hatemi, Pehlevi atklarndan biri ubatta rana döneceini söylemi. Bu gibilerine sesleniyorum gelirseniz bacaklarn krar ardndan daraaçlarn hazrlarz dedi.

Bu ses halkn sesi deil Netanyahunun sesi

Ayetullah Hatemi, Halk sesinin duyulmasn istiyor deniliyor. Trump ve Netanyahuya vekleten çkan ses milletin sesi deil, ecnebinin sesidir ve halkmz bu sesi keser diye konutu.

Sosyal medya kapatld olaylar yatt

Gösterilerin alt yapsnn sanal lemde ve sosyal medyada hazrlandn söyleyen Hatemi, protestolarn balamasnn üçüncü gününde sosyal medyaya konulan kstlamayla ortamn yattn söyledi.

Yabanc kaynakl sosyal medyann daimi olarak kapatlmasn isteyen Hatemi, yerli haberleme uygulamalarnn gelitirilmesini istedi.

Tahranda ana caddelere çklmad

randa üç günden beri onlarca ehirde geni kapsaml yönetime destek gösterileri yaplrken, bakent Tahranda gösterilerin çap kstl tutuldu.

Cuma Namaz çk namazn klnd mam Humeyni Namazgh avlusunda toplanan cemaat, burada slogan atp ana caddeye çkmadan dald.

Ülkede iki kutupluluk olumamas ve kart gruplarn tahrik edilmemesi nedeniyle Tahrandaki gösterilerin snrl tutulduu düünülüyor.

Ana Sayfaya Git