"İran, Rusya'nın siyasi oyuncağı olmuştur"

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Haşmetullah Felahetpişe, İran'ın defalarca Rusya'nın "çıkar siyasetinin oyuncağı" olduğunu söyledi.

Haberler 25.06.2018 - 12:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ranl Örenciler Haber Ajans ISNAya konuan Felahetpie, Rusya uluslararas siyaset kurallarna göre hareket ederken biz (ran) söz konusu kurallar görmezden gelerek duygusal davranyoruz. Ruslar bu kural gerei menfaatlerinin gerei ne ise ona göre her ülkeye yaklaabiliyor. dedi.

randa Suriye ve Rusyann d politikalarn bile eletirmenin mümkün olmadn belirten Felahetpie, ran-Rusya ilikilerine baktmzda, rann defalarca Rusyann çkarlar dorultusunda siyasi oyunca olduunu görüyoruz. Fakat ne yazk ki, ülkemizin d politikasnda Suriye, Rusya ve baz ülkelerin politikalarn dahi eletirebilmek mümkün olmamaktadr. Onlar eletirildiinde, biz eletirilmi oluyoruz. Bu tür gerçekçi yaklamlarm nedeniyle ülke içindeki baz mahfillerin tehditlerine maruz kaldm. ifadelerini kalland.

- Rusya aleyhimize çalmtr

Felahetpie, rann uluslararas alanda Rusya tarafndan defalarca yalnz brakldna da iaret ederek unlar söyledi:

Rusya, bir kez Uluslararas Atom Enerjisi Kurumu Genel Kurulunda, 6 kez de dier uluslararas toplantlarda olmak üzere 7 kez ran aleyhine oy kullanmtr. ran uluslararas alanda kendine yönelik olumsuz kanaati düzeltmeye çalrken Rusya aleyhimize çalmtr.

Rusyann Suudi Arabistanla Petrol hraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantlar çerçevesinde birlikte hareket etmesinin ABDye rann yerini dolduracaklar mesajn verme anlamna geldiini dile getiren Felahetpie, randa bazlar, Rusyay kutsal ve çok güçlü stratejiye sahip bir ülkeymi gibi göstermeye çalmaktadr. dedi.

Rusya ile genellikle askeri alanda ilikiler içinde olan rann stratejik hatalar bulunduuna dikkati çeken Felahetpie, söz konusu hatalarn gelecekte ülkesinin ulusal çkar ve güvenliine zarar vereceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git