İran sarsıldı! 80 milyon insana bir anda...

Ülkenin en çok kullanılan sosyal medya uygulamasının kapatılmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Ruhani, kararın hükümet tarafından alınmadığını söyledi. Ruhani'nin sözleri mollaları kızdırdı, din adamı Recebi cumhurbaşkanının karara muhalefet etme hakkı bulunmadığını söyledi.

Haberler 06.05.2018 - 12:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, 80 milyon ranlnn kulland Telegramn hükümet tarafndan yasaklanmadn ve karar onaylamadn belirtti.

Konuyla ilgili Instagram hesabndan paylat açklamada Ruhani, ran yargsnn ülkedeki en popüler mesajlama uygulamas Telegrama eriim yasa getirmesini eletirdi.

Ruhani, Telegrama eriimin engellenmesi karar ne hükümet tarafndan alnd ne de hükümetin onayyla uyguland ifadelerini kulland.

HÜKÜMETN POLTKASI

Hükümetin politikasnn interneti kontrol altna almak deil, güvenli hale getirmek olduunu kaydeden Ruhani, imdiye kadar hiçbir sosyal medya ya da mesajlama uygulamas hükümet tarafndan engellenmedi ve engellenmeyecektir açklamasnda bulundu.

Ruhaniye tepki gösteren ülkedeki din adamlarndan Ayetullah Mahmud Recebi ise Telegrama yarg tarafndan eriim engeli getirilmesi kararnn hukuk çerçevesinde alndn ve Cumhurbakannn karara muhalefet etme hakknn bulunmadn savundu.

Tahran Basavcl tarafndan geçen hafta yaplan açklamada, Telegramn ulusal güvenlik gerekçesiyle ifre krclarla dahi eriimi mümkün olmayacak ekilde kapatlmasna karar verildii duyurulmutu.

Ana Sayfaya Git