İran: Yine vururuz

Deniz Kuvvetleri Komutanı Hanzadi, "Düşman ABD en ileri teknolojiye sahip insansız keşif uçağını yasak bölgeye gönderdi ve onun düşürüldüğünü gördü. Açıkça ilan ediyoruz ki; aynı girişimin tekrarlanması durumunda düşmana verilen bu sert cevap yinelenecektir" dedi.

Haberler 25.06.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Deniz Kuvvetleri Komutan Hüseyin Hanzadi, ABDye ait insansz hava aracnn (HA) düürülmesinin Washintona yönelik sert bir cevap olduunu belirterek, hava sahalarnn ihlali durumunda yine ayn cevab vereceklerini söyledi.

Fars Haber Ajansna göre, Hanzadi, Düman (ABD) en ileri teknolojiye sahip insansz keif uçan yasak bölgeye gönderdi ve onun düürüldüünü gördü. Açkça ilan ediyoruz ki; ayn giriimin tekrarlanmas durumunda dümana verilen bu sert cevap yinelenecektir. Düman bunu biliyor. ifadelerini kulland.

YNE VURURUZ

ran Devrim Muhafzlar Ordusu, perembe günü Umman Körfezi kysndaki Hürmüzgan eyaletine bal Kuhmubarek kenti sahilinde ran hava sahasn ihlal eden ABD Hava Kuvvetlerine ait RQ-4 Global Hawk tipi HAnn karadan havaya füzeyle vurularak düürüldüünü duyurmutu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanl (CENTCOM) ise Hürmüz Boaz üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansz hava aracnn ran tarafndan düürüldüünü dorulam ancak söz konusu HAnn uluslararas hava sahasnda uçarken düürüldüünü savunmutu.

Bunun üzerine, Beyaz Sarayda rana askeri misilleme içeren ve Donald Trumpn bakanln yapt acil durum toplants düzenlenmiti. Trump, son anda söz konusu misillemeden çok fazla insann ölecei gerekçesiyle vazgeçmiti.

Ana Sayfaya Git