İran'da 4 eyalette açlık sorunu

Sistan-Beluçistan eyaleti milletvekilleri başkanı Muhammed Naim Eminiferd, "Sistan-Beluçistan eyaletinin yüzde 75'i açlık sorunuyla karşı karşıya" dedi.

Haberler 28.05.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann Sistan-Beluçistan, Hürmüzgan, Buehr ve Güney Horasan eyaletlerinde yaayan halkn açlk sorunuyla kar karya olduu ileri sürüldü.

ranl Örenciler Haber Ajans ILNAnn haberine göre, ran Meclisinde konuan Sistan-Beluçistan eyaleti milletvekillerinin bakan Muhammed Naim Eminiferd, Sistan-Beluçistan, Hürmüzgan, Buehr ve Güney Horasan eyaletlerinde yaayan halkn, fakirlie bal olarak açlk sorunuyla kar karya olduunu belirtti.

Sistan-Beluçistann yüzde 75i açlk sorunuyla kar karya

Söz konusu eyaletlerin ban Sistan-Beluçistann çektiini dile getiren Eminiferd, unlar söyledi:

Sistan-Beluçistan eyaleti milli gelir dalm bakmndan ülke sralamasnn en alt sralarnda yer alyor. Sermaye yokluu ve son 18 yldr yaanan kuraklk, eyaletin gda güvenliine darbe vurdu. Kuraklk özellikle Zabul, Zahidan ve çabahar kentlerine bal köyleri gda güvenlii bakmndan çok geriletmitir. Sistan-Beluçistan eyaletinin yüzde 75i açlk sorunuyla kar karya.

Köylerde temiz içme suyu sknts yaanyor

Öte yandan Zahidan Milletvekili Alim Yar Muhammedi de Sistan-Beluçistan eyaletinin köylerinde temiz içme suyu ve ekmek sknts yaandn ifade etti.

Halkn her yönden geçiminin çok yetersiz olduunu belirten Muhammedi, yaklak 580 bin nüfusa sahip Zahidan kentindeki su skntsna ilikin, Zahidan kentinde 350 bin kii salkl içme suyuna sahip deil. ifadesini kulland.

randa halk, devlet yöneticilerini Suriye, Yemen ve Irak gibi ülkelere askeri müdahalelerde bulunarak ülkenin maddi varln heba etmekle suçluyor.

Ana Sayfaya Git