İran'dan ABD'ye karşı üçlü ittifak

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, "ABD, İran'a karşı daha saldırgan politikalar izlemeyi hedefliyor. Biz de buna karşılık Doğu'ya özellikle Çin ve Rusya'ya bakışımızı güçlendirmeliyiz" dedi.

Haberler 25.03.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trumpn sava yanls ve ran kartlyla tannan John Boltonu Ulusal Güvenlik Danman olarak atamasnn Tahrana kar daha saldrgan politikalar izleneceine iaret ettiini söyleyen Burucerdi, Biz de buna karlk Douya özellikle çin ve Rusyaya bakmz güçlendirmeliyiz. ABD yaptrmlarnn hedefi olan ve bu ülkeyle ciddi sorunlar bulunan çin ve Rusya gibi önemli ülkelerle ilikilerimizi takviye etmeliyiz. diye konutu.

ÜçLÜ TTFAK KURULUYOR

Burucerdi, Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinin iki önemli ve etkili üyesi olarak nitelendirdii çin ve Rusya ile kurulan güçlü ilikilerin ABDnin rana kar izledii saldrgan politikay etkisiz hale getirmeye yardmc olaca deerlendirmesinde bulundu.

Trumpn göreve geldii günden bu yana nükleer anlamay ortadan kaldrmak için çaba gösterdiini hatrlatan Burucerdi, ancak bu çabalarn Avrupa ülkeleri ve Trump tarafndan görevinden alnan ABD Dileri Bakan Rex Tillersonn muhalefeti sonucu baarl olamadn ifade etti.

Burucerdi ayrca, Trump yönetimi tarafndan çine ek vergi getirilmesi sonrasndaki süreçte Pekin yönetimi ile ekonomik ilikilerin artrlmasnn önemine dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git