İran'dan ABD'ye Türkiye tepkisi!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO üyesi Türkiye'nin ekonomisine yönelik açıklamalarını "utanç verici" şeklinde niteledi.

Haberler 12.08.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Dileri Bakan Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabndan yapt paylamda, Trumpn NATO müttefiki Türkiyeye ekonomik zorluklar cokuyla dayatmas utanç verici. ABD yaptrmlara ve zorbala bamlln düzeltmeli aksi takdirde tüm dünya ülkeleri onu zorlamak için sözlü knamalarn ötesine geçecektir. Biz daha önce de komularmzn yanndaydk imdi de yanlarnda olacaz. ifadelerini kulland.

ABD Bakan Trump, dün Twitter hesabndan yapt paylamda, Türk lirasnn ABD dolar karsnda hzla dütüünü ifade ederek, Türkiyeden gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin 2ye katlanmasna onay verdiini duyurmutu. Trump, Alüminyumda bu oran artk yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilikilerimiz bu dönemde iyi deil. ifadelerini kullanmt.

Trumpn açklamalarna tepki gösteren Dileri Bakanl Sözcüsü Hami Aksoy da ABD Bakan Donald Trumpn, çelik ve alüminyum ihracatmza ek vergi uygulama kararn devlet ciddiyetiyle badatrmak mümkün deildir. deerlendirmesinde bulunmutu.

Ana Sayfaya Git