İran'ın Irak'a elektrik ihracatını durdurması

İran, "iç tüketime cevap vermek için" Irak'a elektrik ihracatını durdurduğunu açıkladı

Haberler 18.07.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran, Iraka elektrik ihracatnn durdurulmasn, iç tüketime cevap vermek için atlm bir adm olarak açklad.

ran medyasna göre, bakent Tahranda düzenledii basn toplantsnda ran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakr Nubaht, Iraka elektrik ihraç ediyorduk. Fakat u an bize yetecek elektriin olmamas nedeniyle ihracat yaplmyor. dedi.

letiim ve Enerji bakanlklar arasndaki i birlii anlamasnn imza töreninde konuan ran Enerji Bakan Rza Erdekaniyan da anlamada yer alan ülke içi tüketim ihtiyacnn artmas durumunda ihracat sona erdirilir maddesi gereince Iraka elektrik ihracatnn durdurulduunu belirtti.

RAN IRAKA ELEKTRK ARTELN NDRD

Erdekaniyan konuyla ilgili unlar söyledi:

Her enerji anlamasnn çerçevesi vardr. hracatç ülke, ihtiyac hasl olduunda öncelikle kendi ihtiyacn karlamak durumundadr. Komumuz Irakn özellikle yaz aylarnda elektrik ihtiyac artyor. Bu ihtiyacn bir ksm ran enerji hatlarndan karlanyordu. Ksa bir süre önce randa bulunan Irak Enerji Bakan da (Kasm elFahdavi) elektriimizin yetmediine ahit olmutur.

ran, Irakn biriken elektrik borçlar ve kendi iç tüketim ihtiyacnn artmas nedeniyle bu ülkeye verdii elektrii 6 Temmuz günü kesmi, iki gün sonra Irakn Basra ve dier vilayetleri protestolara sahne olmutu.

Ana Sayfaya Git