İranlı askeri yetkili, ABD ve İsrail'in saldırı planlarına karşı uyarıda bulundu

İranlı üst düzey bir askeri yetkili, yeniden başlayan nükleer müzakerelerin başarısız olması halinde Tahran'ın nükleer tesislerini vurmayı da içeren askeri tatbikat planları yaptığı açıklanan ABD ve İsrail'in, herhangi bir saldırıda "ağır bedel" ödeyeceğini söyledi.

Haberler 13.12.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine bal Nournewse demeç veren ve ismi açklanmayan üst düzey bir askeri yetkili, ABD ve srailin rana yönelik askeri saldr planlarna tepki gösterdi.

Herhangi bir saldrya füzelerle karlk verileceine dikkati çeken ranl yetkili, Askeri komutanlara ran füzelerini gerçek hedeflerle test etme imkan salamak saldrganlara ar bedel ödetecektir. ifadelerini kulland.

ABD Savunma Bakan Lloyd Austin ile srailli mevkida Benny Gantz, 9 Aralkta Washingtonda bir araya gelmiti. Reuters Haber Ajansnn isminin açklanmasn istemeyen üst düzey ABDli yetkiliye dayandrd haberde, iki bakann ran ile yeniden balayan nükleer müzakerelerin baarsz olmas halinde Tahrann nükleer tesislerini vurmay da içeren askeri tatbikat planlarn görüecei belirtilmiti.

Görüme sonrasnda basna açklama yapan ABD Savunma Bakan Austin, ran ile devam eden görümelerin sonuçsuz kalmas durumunda diplomasi dndaki dier seçeneklere hazr olduklarn ifade etmiti.

ran nükleer anlamasnn yeniden tam anlamyla uygulanmasn salama ve ABDnin anlamaya dönüünün ele alnd görümeler, yaklak 5 aylk bir arann ardndan 29 Kasmda, Avrupa Birlii D likiler Servisi Genel Sekreter Yardmcs ve Siyasi Direktörü Enrique Morann bakanlnda, Rusya, çin, Almanya, Fransa, ngiltere ve randan üst düzey temsilcilerin katlmyla bakent Viyanada yaplmt. Taraflarn uzlaamamas nedeniyle yaklak bir hafta ara verilen görümeler 9 Aralkta yeniden balamt. ran ve Avrupal diplomatlar, geçen haftaya göre son görümelerin daha olumlu olduunu açklamt.

Ana Sayfaya Git