İşgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve mülklerine saldırdı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde çok sayıda Yahudi yerleşimcinin Filistinlilere ve mülklerine düzenlediği saldırılarda bir çocuk yaralandı, çok sayıda ev ve araç zarar gördü.

Haberler 23.01.2021 - 02:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayrm Duvar ve Yahudi Yerleim Birimleriyle Mücadele Heyeti tarafndan yaplan yazl açklamada, bir grup Yahudinin, Ramallahn dousundaki Beit-l yerleim birimi yaknlarndaki bir yolda seyir halindeki araca tala saldrd belirtildi.

Açklamada, bir Filistinli ile olunun bulunduu araca yönelik saldrda çocuun yaraland ifade edildi.

Nablusun güneyindeki Burin kasabasndan Nemr Ebu Mahmud isimli Filistinli, AA muhabirine yapt açklamada, Yitzhar yerleim biriminden onlarca Yahudinin, kasabadaki evlere ta ve molotofkokteyli ile saldrdn, 2 ev ve 4 otomobilin camlarnn krldn kaydetti.

Ebu Mahmud, beldedeki Filistinlilerin saldrya engel olmaya çaltn ancak srail askerlerinin Filistinlilere plastik mermi ve göz yaartc gaz bombasyla kar koyduunu dile getirdi.

Filistin Kurtulu Örgütüne (FKÖ) bal Yahudi Yerleim Birimleri Dosyas Sorumlusu Gassan Daglas da Burinde bir eve 2 molotofkokteyli atldn, Burka köyü yaknlarnda bir çocuun yaralandn, Nablusun güneydousundaki Beyta ile Selfitin batsndaki Burukin kasabalarnda Filistinliler ile Yahudi yerleimciler arasnda arbede yaandn açklad.

Daglas, yaanan iddet olaylarn, Yahudilerin gece sokaklar sadece kendilerine tahsis etme giriimi olarak nitelendirdi ve bu tür saldrlarn artabilecei uyarsnda bulundu.

srailli insan haklar kuruluu BTselemde aratrmac Nasr Nevacia, Yatta kasabasnn dousunda Filistinlilere ait Susiya yerleim yeri yaknlarndaki bir maarada yaayan 6 kiilik bir aileye saldrarak onlar maara dna attn ifade etti.

Filistin haber ajans WAFA ise Yahudi yerleimcilerin Beytüllahimin dousundaki Tuku kasabas yaknlarnda Filistinlilerin araçlarna tala saldrdn, Beytüllahimin güneyindeki Etzion kavan da trafie kapattklarn aktard.

Öte yandan, Filistin Babakan Muhammed Itiyye WAFAda yaymlanan açklamasnda, Yahudi yerleimcilerin Bat eriadaki ana yollarda Filistinlileri hedef alan saldrlarn knad.

ABDyi söz konusu saldrlar knamaya ve yerleim birimlerini geniletme arzusunu frenlemek için acil tedbir almaya çaran Itiyye, Birlemi Milletlerden (BM) de Filistin halkn korumasn ve bu tür saldrlar gerçekletiren yerleimcilere uluslararas seyahat yasa getirilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git