İŞİD Las Vegas katliamını ikinci kez üstlendi!

Terör örgütü IŞİD, Las Vegas katliamını bir kez daha üstlendi. Amerikalı yetkililer saldırgan Stephen Paddock'un yalnız kurt olduğunu açıklamıştı.

Haberler 04.10.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Las Vegas katliamn üstlenmesi Amerikal yetkililer tarafndan yalanlanan IDden ikinci bir açklama geldi. Örgütün propaganda birimi, katliam ikinci kez üstlenip saldrgan Stephen Paddocka dair daha somut bilgiler verdi. Ancak bu iddia, sosyal medyada ID destekçileri tarafndan da sorguland.

ABD Federal Soruturma Bürosundan (FBI) yaplan açklamada saldrgann herhangi bir terör örgütü ile balants olduuna dair bir kantn bulunmad belirtilmiti.

ABD Merkezi Haberalma Tekilat CIAden yaplan açklamada ise DAEin iddiasnn aratrld ancak bu iddiann ilk anda kabul görmemesi gerektiinin alt çizilmiti.

The Independentn haberine göre, IDin propaganda biriminin yaynlad yeni mesajda, Paddockun adnn Abu Abd al-Bar al-Amriki olduu savunuluyor. ddiaya göre Paddock saldry, geçen hafta yaynlanan ve ID lideri Ebu Bekir El Badadiye atfedilen bir ses kaydndaki çarya uyarak gerçekletirdi. IDin açklamasnda, Paddockun kurunu bittikten sonra ehit olduu iddias da yer ald.

KEND DESTEKçLER DE NANMADI

FBI ve CIA 59 kiiyi öldüren, 500den fazlasn da yaralayan Paddockun uluslararas terörle balantsnn tespit edilemediini açklamt. Nitekim IDin iddias kendi destekçileri tarafndan da sorguland. The Independent, Telegram isimli sitede yer alan bir yazmada, baz IDcilerin bu açklama için kant istediini yazd. Habere göre bir ID destekçisi, Onun gerçekten halifeliin bir askeri olup olmadn nasl anlayacaz. Keke bir kant sunsalar diye yazd.

ID katliam saatler içinde üstlenmi ancak polis, Paddockun yalnz kurt olarak hareket ettiini açklamt.

Ana Sayfaya Git