IŞİD'in kaçırdığı 2 Türk askeriyle ilgili flaş gelişme

Suriye'nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında IŞİD tarafından kaçırılan 2 Türk askerinin tedavilerinin yapılmasının ardından örgütün Suriye'deki merkezi sayılan Rakka'daki bir cezaevine konulduğu belirtildi.

Haberler 07.12.2016 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sputnik, ID tarafndan 29 Kasm akam saatlerinde Suriyenin El Bab kentinin Ed Dana köyü yaknlarnda kaçrlan 2 Türk askerinin durumuyla ilgili çok önemli bilgilere ulat. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre yüzünden ve ayandan yaral olarak rehin alnan Astsubay Kvanç Kakç ile karnndan ve elinden yaral olarak alnan Muhamed Duran Kesin, IDin özel hücrelerinde yaplan tedavilerinin ardndan iyileerek cezaevine konuldu. ID, iki askeri 15 ay önce kaçrd Türk Askeri Serter Tan kouuna yerletirdi.

YER ALTINDAK ÖZEL HÜCRELERDE YLETLER

Askerlerin, hava saldrlarna maruz kalmamalar için örgütün çok gizli olan yerin altndaki evlerde tedavi edildikleri de aktarld. Tedavileri biten askerler, Rakkann dousunda yer alan Zerkavi cezaevine yerletirilirken, ID, iki askeri 15 ay önce kaçrd Türk Askeri Serter Tan kouuna koydu. Kouta Türk askerleri tek balarna kalrken, Türkiye vatanda 4 kiinin daha bulunduu örenildi.

Ana Sayfaya Git