İslam dünyası teröre tepkili

İslam dünyasından çok sayıda ülke ve kurum Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün gerçekleşen 4 kişinin hayatını kaybettiği ve çoğu ağır 14 kişinin yaralandığı terör saldırılarına ilişkin mesaj yayınlayarak tepki gösterdi.

Haberler 04.11.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Dileri Bakanl Sözcüsü Said Hatipzade, Twitter hesabndan yapt açklamada, söz konusu terör saldrsn knadklarn belirterek, olayda hayatn kaybedenlerin ailelerine ve Avusturya halkna basal diledi.

- Arap ülkelerinden tepki ve knama

Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas, yaynlad yazl açklamada, saldry iddetle knadn ifade ederek, iddetin tüm formlarn reddettiklerini kaydetti.

Avusturya hükümeti, halk ve saldrnn kurbanlarnn ailelerine basal dileyen Abbas, açklamasnda, Filistin Kurtulu Örgütünün iddet ve terörün, ahslar, örgütler veya devlet kaynakl her türlü formuna kar olduunu çünkü Filistin halknn da igal, bask ve teröre maruz kaldn aktard.

Msr Dileri Bakanl, yapt yazl açklamada, terör saldrsn iddetle knadn kaydederek, iddet ve arln tüm formlarn reddettiklerini ve teröre kar koymak için uluslaras çabalar younlatrma ve güçleri birletirme gerekliliini vurgulad.

Suudi Arabistan Dileri Bakanl, yaynlad yazl açklamada, saldry knayarak, Avusturya hükümetinin güvenlii salamak, arlk eilimleri, terör eylemleri ve iddeti önlemek için alaca tedbirleri desteklediini duyurdu.

Ürdün Dileri Bakanl, yaynlad açklamada, terör saldrsn reddettiklerini belirterek, Amman yönetiminin tüm terör, iddet biçimlerini, nefret söylemini, kara düünceleri medeniyet veya dinle ilikili olmayan bu canavar knadn vurgulad.

Birleik Arap Emirlikleri (BAE) Dileri Bakanl, terör ve iddetin tüm formlar knadna açklamasnda iaret ederek, Viyanadaki saldrnn kurbanlarn ailelerine basal ve yarallara da acil ifa dileklerini gönderdi.

- Pakistan, Bosna Hersek ve IKBY de knad

Pakistan Dileri Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Viyanada gerçekletirilen çirkin terör saldrsnn en güçlü ekilde knand belirtildi.

Açklamada, saldrda hayatn kaybedenlerin yaknlarna basal ve yarallara acil ifalar dileinde bulunulurken, Pakistann terörün her türlüsüne kar olduu vurguland.

Bosna Hersek Devlet Bakanl Konseyi Bakan Sefik Dzaferovic, Viyanadaki terör saldrsn iddetle knadn ifade ederek, Avusturya Cumhurbakan Alexander Van der Bellene taziye mesaj gönderdi.

Dzaferovic, mesajnda, insan can, özgürlük ve medeniyete yaplan saldrlarn kabul edilebilir olmadn ifade ederek, Terörle ve kötü ideolojilerle mücadele bizlerin süregelen sorumluluudur. sözlerine yer verdi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakan Neçirvan Barzani, Viyanadaki terör saldrsn knayarak, Avusturya halkna basal diledi.

Barzani, Twitterdan yapt paylamda, Viyanada sivillere yönelik dün geceki terör saldrsn knyorum. Avusturya halk ve hayatn kaybedenlerin ailelerine basal ve saldrda yaralananlara acil ifalar diliyorum. ifadelerini kulland.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Babakan Mesrur Barzani, Viyana ve Kabildeki terör saldrlarna ilikin yaynlad mesajnda, Avusturya ve Afganistan halklarna korkunç saldrlar nedeniyle taziyelerimi iletiyorum... Terör küresel bir tehdit, bu hain saldrlara kar beraber durmalyz. ifadelerini kulland.

-slam birlii Tekilat, KK ve Ezher de tepki gösterdi

slam birlii Tekilat (T) Genel Sekreterlii yaynlad mesajda, saldrlar knayarak, Avusturya hükümeti ve halkna basal, yarallara da acil ifa dileklerini paylat.

T, nedeni ve amac ne olursa olsun arlk, radikallik ve terörün tüm formlarna kar itirazn vurgulad.

Körfez birlii Tekilat (KK) Genel Sekreteri Nayif el-Hacraf yaynlad mesajnda, Avusturyadaki terör saldrsn knayarak, Avusturya hükümeti ve halkna taziye dileklerini gönderdi.

Msrdaki el-Ezher Kurumu eyhi Ahmed et-Tayyib, yapt yazl açklamada, Viyanadaki saldrlar knadn belirterek, Bir can öldürmek, tüm insanl öldürmek gibidir. Bir insann hayat hakk tüm kaide ve haklardan üstündür. ifadeleri yer ald.

Ana Sayfaya Git