"İslam'a hakaret" linçine kınama

Pakistan Başbakanı Şerif, bir üniversite öğrencisinin "İslam’a hakaret" ettiği iddiasıyla linç edilerek öldürülmesini kınadı. Saldırıya ilişkin 12 kişi gözaltına alındı.

Haberler 17.04.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir üniversite örencisinin 13 Nisanda slama hakaret ettii iddiasyla linç edilerek öldürülmesini knayan Pakistan Babakan Navaz erif, yapt yazl açklamada, Genç örenci Mashal Hann Mardan kentindeki Vali Han Üniversitesinde bir çete tarafndan öldürülmesinden dolay aknlk ve üzüntü duydum. Bu eylemin failleri bilmelidir ki, hukukun tesisi ancak yetkili makamlar eliyle olur, vatandalarca deil ifadesini kulland.

Emniyet yetkililerinin suçun faillerini bulmak için harekete geçtiini belirten erif, hiçbir babann evladn eitim için gönderdii üniversiteden tabutta dönmesini istemeyeceini ifade etti.

Polis cinayete ilikin 12 kiiyi gözaltna alrken, 8 kii de mahkemeye çkarld.

PAKSTAN BARUT FICISI

Vali Han Üniversitesinde gazetecilik okuyan 23 yandaki Mashal Han, kendisini slama hakaret etmekle suçlayan kampüsteki bir grup örenci tarafndan yurt odasndan zorla çkartldktan sonra linç edilerek öldürülmütü.

Emniyet kaynaklar, Hana ciddi ekilde ikence uygulandn, sopa, tula ve yumrukla dövüldüünü ve yakn mesafeden ate edildiini belirtmiti.

Bir dier örenci ise saldrganlarn elinden polisin müdahalesiyle kurtarlmt.

slama hakaret, çounluu Müslümanlarn oluturduu Pakistanda ciddi bir suç. Mart aynda Babakan erif, internette slama hakaret içeren içeriklerin kaldrlacan, böyle paylamlar yapanlarn kanunlar çerçevesinde kat cezalar alacan ifade etmiti.

Ülkede 1990dan bu yana en az 65 cinayet slama hakaret gerekçesiyle ilendi.

Ana Sayfaya Git