İspanya Ukrayna'ya askeri malzeme gönderecek

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya'nın "Ukrayna direnişi için askeri saldırı malzemesi" göndereceğini belirterek "Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz, NATO'nun da asker göndermesi öngörülmüyor." diye konuştu.

Haberler 03.03.2022 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Madrid

Sanchez, Rusya-Ukrayna savana ilikin spanyann ald tavrla ilgili meclis genel kurulunu bilgilendirdi.

spanyann Ukrayna direnii için askeri saldr malzemesi göndereceini açklayan Sanchez, Ukraynaya asker göndermeyeceiz, NATOnun da asker göndermesi öngörülmüyor. diye konutu.

Pedro Sanchez, savan spanyol ekonomisini olumsuz etkileyeceinin bilinmesi gerektiini belirterek, Alnan tedbirler ve gelecekte alnacak tedbirlerin bir bedeli olacak ve fedakarlk gerektirecek. spanyann Rusyaya ihracat, Ukraynadan ithalat ve Rus turistlerin gelii etkilenecek. Arz güvenlii garanti altna alnmasna ramen doal gaz ve ham petrol fiyatlarnda önemli bir art olaca için en önemli etki de enerji piyasalarnda görülecek. Ukraynallarn özgürlükleri ve canlaryla ödediklerini, Avrupa fedakarlkla ödemek zorundadr. dedi.

Sanchez, Ukraynadaki savan etkisini azaltmak için Avrupa Birliinin mali kurallarn askya almasn talep etti.

Öte yandan spanyada 3. büyük siyasi parti konumunda bulunan ar sa görülü Voxun lideri Santiago Abascal, sol koalisyon hükümetinin d politikasn eletirerek, Babakan Sanchezin istifasn istedi.

Ana Sayfaya Git