İsrail 7 ayda 2 bin 759 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri, 2019 yılının başından bu yana Kudüs dahil işgal altındaki Filistin topraklarında yaptığı operasyonlarda, 2 bin 759 Filistinliyi gözaltına aldı.

Haberler 16.07.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Kurtulu Örgütüne (FKÖ) bal Filistin Esirler Heyeti, Filistin Esirler Cemiyeti ve Ed-Damir Esir ve nsan Haklarn Koruma Kurumu tarafndan yaymlanan ortak rapora göre, srail güçlerince igal altndaki Bat eria ile Dou Kudüs ve abluka altndaki Gazze eridinde 7 ayda düzenlenen operasyonlarda 2 bin 759 Filistinli gözaltna alnd.

Gözaltna alnanlar arasnda 446 çocuk ile 76 kadnn da bulunduuna dikkat çekilen raporda, gözaltna alnan Filistinlilerden bazlarnn mahkemeye çkarlmadan ksa bir süre içinde serbest brakldna vurgu yapld.

FLSTN HALKINA YÖNELK OPERASYON

gal altndaki Bat eria ve Dou Kudüste sk sk evlere baskn düzenleyen srail güçleri, çeitli iddialarla Filistinlileri gözaltna alyor.

Bat eria ve Dou Kudüste sradan hale gelen gözaltlar sonras aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu Filistinlilerden bazlar günlerce gözalt merkezlerinde tutuluyor.

Filistin resmi kaynaklarna göre, srail hapishanelerinde 500e yakn idari tutuklu, 220si çocuk olmak üzere 5 bin 500 Filistinli bulunuyor.

srail idari tutukluluk adn verdii uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayal olarak 1 ila 6 ay alkoyabiliyor. Tutuklunun, srailin güvenlii için tehlike tekil ettiine karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadnda bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yla kadar uzatabiliyor.

Ana Sayfaya Git