İsrail askerleri, 2 Filistinliyi öldürdü

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, Kudüs'ün kuzeyinde Ramallah'ta bulunan Kufr Nimeh köyü girişinde İsrail askerlerinin bir otomobile açtıkları ateşte 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haberler 05.03.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin resmi haber ajans WAFA, köy giriinde kontroller yapan 2 srail askerine çarpan otomobile açlan ate sonras 20 yalarndaki Yussef Anqawi ve Amir Draghn hayatn kaybettii, araçtaki bir Filistinlinin ise yaralandn duyurdu. Filistin Salk Bakanl, srailin ölüm ve yaralanmalara dair Filistinli yetkililere bilgi verdii ancak, ölen ve yaralananlarn kimliklerini gizledii belirtildi.

Kufr Nimeh köyü muhtar Khaldoun al-Deek, köy dnda konulanan srail askerlerinin, kendilerine çarpan otomobildeki 3 kiiye kurun yadrdn 2 kiinin öldüünü, bir kiinin de yaralandn söyledi.

WAFA, insan haklar örgütlerinin, srail askerlerinin yargsz infazlarn eletirmesine ramen, bu infazlarn sürdüüne dikkat çekti.

srail medyas ise içinde 3 kiinin bulunduu otomobilin, srail askerlerinin arasna daldn, 2 askerin yaralandn, bunun üzerine araca ate açldn duyurdu.

Ana Sayfaya Git